Senior Beleidsadviseur D Onderwijs

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9030379

Over de functie

Ben jij een ervaren beleidsadviseur Onderwijs, met werkervaring op het gebied van gemeente, het onderwijs of kinderopvang? Tevens per direct fulltime beschikbaar (32u is bespreekbaar)? Lees gauw verder.

Als beleidsadviseur D ben jij de expert op het gebied van onderwijs en onderwijs gerelateerde zaken. Je hebt een helicopterview op dit terrein en bent goed op de hoogte van actuele ontwikkelingen, zowel in de stad, de regio, als landelijk. Bovendien kom je graag met voorstellen voor een andere aanpak en/ of nieuwe ideeën. Je hebt een regionaal en landelijk netwerk of bent in staat dat te creëren. Je kunt onderwijs verbinden aan bredere thema’s. Kortom, je hebt inzicht, houdt het overzicht en weet mensen en thema's te verbinden om samen tot de gewenste resultaten te komen. Je bent breed inzetbaar als beleidsadviseur binnen de gehele afdeling en op brede afdeling overstijgende vraagstukken. Ook ben je een verbindende factor, zowel intern als naar het onderwijsveld.
Jouw specifieke werkzaamheden hebben betrekking op de doorontwikkeling van het Onderwijsachterstandenbeleid (OAB) en andere beleidsmatige ontwikkelingen binnen het domein van het Jonge kind. Verder zet je in op een goede samenwerking tussen het onderwijs, kinderopvang en andere maatschappelijke partners binnen het sociaal domein. Dit is een gevarieerd en veelomvattend pakket met wisselende taken en rollen en brede scope en daarmee een baan waarin je veel kan en mag ontwikkelen samen met collega's en netwerkpartners.

We verwachten van jou o.a:
- Actieve bijdrage aan de doorontwikkeling van het Onderwijsachterstandenbeleid;
- Formuleren van voorstellen en besluiten die leiden tot vaststelling van het beleid;
- Advisering management en het bestuur over het te voeren beleid en de ontwikkeling van dat beleid;
- Ontwikkeling van de implementatie van het vastgestelde beleid, samen met betreffende maatschappelijke partners;
- Schrijven college- en raadsvoorstellen;
- Bewaken van doelen en toetsen subsidieaanvragen aan de opgestelde criteria;
- Beoordelen en afhandelen subsidies;
- Initiëren informatie- en afstemmingsoverleg en deze voorzitten;
- Overleg met externe partners over samenwerking en medefinanciering;
- Volgen van ontwikkelingen in het land en vertaling naar de lokale situatie;
- Deelname aan vakgerichte congressen en bijeenkomsten;
- Participatie in relevante netwerken;
- Medewerking aan communicatie-uitingen.

Functie eisen

Wie ben je?
Op het terrein van Onderwijs en/of Voor- en Vroegschoolse educatie/OAB ben je aantoonbaar een ervaren adviseur. Bij voorkeur heb je ervaring als beleidsadviseur binnen een gemeente, het onderwijs of kinderopvang. Je hebt een brede blik op het terrein. Je kunt opereren binnen het bestuurlijke krachtenveld. Je bent iemand die weet hoe je moet overtuigen en motiveren en die het leuk vindt om vanuit de gemeente in partnerschap samen te werken met maatschappelijke organisaties. Je handelt resultaatgericht, je kunt goed analyseren, bent een verbinder/weet mensen te binden, bent creatief en hebt een uitstekende omgevingssensitiviteit. Je heb ervaring met bestuurlijke advisering en daarin ben je effectief. Wat betreft besteding en beheer van financiële middelen heb je een zakelijke instelling. Je bent een vlotte (bestuurlijke) schrijver en je beschikt over een afgeronde WO opleiding. Ervaring met subsidieaanvragen en –verantwoordingen bij het rijk of provincie is een pré.

Wie ben je verder?
Je:
- beschikt over doorzettingsvermogen en bent positief kritisch;
- kan goed plannen en organiseren;
- weet hoe je om moet gaan met een divers bestuurlijk krachtenveld;
- bent gericht op samenwerking en open in je communicatie;
- beschikt over relativeringsvermogen en een gezonde dosis humor.

recruiter van de vacature

Barbara Vicca

recruiter van de vacature

Barbara Vicca