Kinderverpleegkundige

  • Category zorg-ziekenhuizen
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9030298

Over de functie

Met jouw grote hart kun jij op elk kindergezichtje een glimlach toveren; ook als deze kindjes vanwege uiteenlopende aandoeningen en ziektebeelden zijn opgenomen in het ziekenhuis. Wil jij die reden voor die glimlach zijn? Dan ben jij de kinderverpleegkundige die we zoeken!

Zo kan je dag eruit zien…

Je dienst start met de overdracht van de patiëntendossiers. Elke kinderverpleegkundige krijgt een aantal kinderen toegewezen. Je neemt de dossiers door, checkt of er bepaalde punten zijn waar je meer aandacht aan moet besteden en gaat over tot de orde van de dag: de verpleging. Je start bij een te vroeg geboren baby en hebt een gesprek met de bezorgde ouders. Deze probeer je gerust te stellen en je doet wat checks bij het kindje. Alles ziet er in orde uit en het kindje ontwikkelt goed! Dat maakt je blij en geeft je nieuwe energie voor de volgende patiënt.

Je spreekt een 8-jarig jongetje die net een blindedarmoperatie achter de rug heeft. Hij voelt zich nog wat versuft en je probeert hem op te beuren met een grapje. Het jongetje moet lachen en je gaat verder met de nazorg. Vervolgens kom je bij een bed met een tiener met een nog onbekend ziektebeeld in de hersenen. Je geeft de ouders en de tiener uitleg over het vervolgtraject en biedt aan te schakelen met de neuroloog om wat meer informatie te krijgen over het hersenfilmpje wat zojuist is gemaakt. Dit stelt de ouders gerust en ze danken je vriendelijk.

Zoals je ziet is geen enkele dag is hetzelfde; hier ben je bekend mee en dit is ook iets waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Je dag loopt uiteen van de diversiteit in het contact met mensen tot de diversiteit in complexiteit van behandelingen. Dit maakt jouw werk als kinderverpleegkundige uitdagend en leuk, elke dag weer. Je krijgt energie van de glimlach van een kind en bent creatief in het bedenken van manieren om het kind en de ouders gerust te stellen. De ouders begeleid je in de omgang met het ziektebeeld van hun kind en je bent een betrouwbare vraagbaak. Het advies weet je vanuit de kinderarts gemakkelijk naar hen te vertalen. Hierdoor sta je sterk als een echte expert binnen welk ziektebeeld dan ook!

Klinkt dit als jouw droombaan? Dan lijkt het me leuk om met elkaar kennis te maken!

Functie eisen

• Je hebt je HBO-V afgerond of bent Verpleegkundige niveau 4

• Doordat je ervaring hebt opgebouwd als kinderverpleegkundige vanuit een stage of werkplek is een nieuwe afdeling kinderspel

• Je staat geregistreerd in het BIG register

• Vrienden omschrijven je als sociaal en multidisciplinair samenwerken is bekend terrein

Wat biedt Maandag® jou?

• Salaris op basis van CAO ziekenhuizen zoals die nu luidt. Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring

• Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen

• Reiskostenvergoeding op basis van €0,19 per kilometer

• Gedurende je opdracht word je begeleid door je accountmanager en recruiter

Het aantal uren, de standplaats en de startdatum zijn in overleg. Bij interesse kun je contact opnemen met Nicolette Kommers via 06 30877292

recruiter van de vacature

Tarik Amri-Karkri

recruiter van de vacature

Tarik Amri-Karkri