docent Nederlands eerste en tweedegraads

  • Category onderwijs-voortgezet onderwijs
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9030296

Over de functie

Een trotse docent Nederlands?
We wuiven ons eigen ‘kikkerland-taaltje’ wel eens weg als een taal die er mondiaal niet zo toe doet. Maar laten we eens stilstaan bij de statistieken. Alleen al in Europa zijn er 23 miljoen sprekers die deze taal hun moedertaal noemen. Over de hele wereld komen we al op 30 miljoen. De invloeden van deze taal zijn over de hele wereld te vinden, van Suriname tot de dochtertaal Afrikaans in Zuid-Afrika. Toch indrukwekkender dan we vaak denken.
De verschillende disciplines die we leren in de schoolbanken tijdens een les Nederlands staan ons nog allemaal bij; letterkunde, zinsontleding, stijlfouten ontdekken, brieven schrijven, literatuur en de lijst gaat door. Onze taal heeft daarom de aandacht nodig die het verdient.
Ik ben op zoek naar docenten Nederlands met een eerste- en/of tweedegraads bevoegdheid.
Bij maandag gaan wij het gesprek met je aan om erachter te komen wat jouw drijfveren zijn binnen het vak Nederlands en in welke vorm het onderwijs jou gelukkig maakt.
Ben jij die trotse overdrager van onze taal? Meld je dan bij mij! Dit kan telefonisch (0622170811) of via de mail (leon.dejong@maandag.nl)

Functie eisen

- Eerste- en/of tweedegraads bevoegd
- Geldig VOG
- (stage)Ervaring in het voortgezet onderwijs

recruiter van de vacature

Leon de Jong

recruiter van de vacature

Leon de Jong