Transitiemanager ICT Operations

  • Category ict
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9030271

Over de functie

Als Transitiemanager ben je verantwoordelijk voor de transitie van een aanbod georiënteerde naar een vraag  georiënteerde dienstverlening van de afdeling ICT Operations.
Hierbij hoort het formaliseren en implementeren van het transitieplan bij de vastgestelde bouwblokken op grond waarvan ICT Operations deze transitie naar een op regie gebaseerde organisatie gaat doorvoeren. Deze transitie gebeurt door middel van begeleiding en advisering aan het management van het organisatieonderdeel ICT en specifiek ten behoeve van de afdeling ICT Operations in nauwe samenwerking met het management van de Regieorganisatie.
Werkzaamheden
1. Het formaliseren en implementeren van het transitieplan op grond waarvan ICT Operations de transitie naar een op regie gebaseerde organisatie gaat doorvoeren.
2. Het formaliseren en implementeren van een communicatieplan t.b.v. de communicatie van de transitie naar betrokken stakeholders, zowel intern bij ICT, IVE's, als externe partners waarmee ICT samenwerkt. E.e.a. in samenwerking met de afdeling ICT Regie en Communicatie.
3. Coachen, adviseren en begeleiden van alle leidinggevenden van ICT Operations bij het uitwerken en implementeren van de managementrollen in de uitvoering van het transitieplan. Deze rollen hebben een relatie met het Strategisch Personeel Plan (SPP).
4. Afstemmen van het transitieplan met alle stakeholders. 5. Maandelijkse rapporteren over de voortgang van de opdracht aan opdrachtgever.

Functie eisen

- beschikt minimaal over een HBO werk- en denkniveau
- flexibel inzetbaar van 20-36 uur
- minimaal 10 jaar aantoonbare ervaring met grootschalige, complexe (ICT) projecten, programma's en/of verandertrajecten binnen de overheid en/of semi overheid.
- minimaal 10 jaar ervaring met het uitvoeren van grootschalige en complexe (ICT) projecten in politiekgevoelige structuren en in het bijzonder in complexe omgevingen binnen het domein van IVE en ICT
- minimaal 10 jaar ervaring met het aansturen van hoger management
- ervaring met in sourcing trajecten op ICT gebied en het management er van
- het vermogen technische oplossingen te vertalen naar consequenties voor de organisatie

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva