Financieel Economisch Analist

  • Category woningcorporaties
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9030102

Over de functie

Deze woningcorporatie zoekt een kwaliteitsbewuste collega in de vorm van een ervaren Financieel Economisch Analist voor het team Financiën. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen van de verantwoordingsdocumenten voor interne en externe doeleinden (begroting (dPi), kwartaalrapportages, jaarrekening (dVi), vennootschapsbelastingaangifte). Deze analyseer je zowel kwalitatief als kwantitatief.

Dit hoef je allemaal niet alleen te doen; je werkt samen met twee andere Financieel Economisch Analisten. Jullie zullen zorg dragen voor de coördinatie, redactie en samenstelling van de periodieke rapportages aan Directie en Raad van Commissarissen. Hier in denk je samen met de andere Financieel Economisch Analisten mee over de inhoud hiervan en doen jullie verbetervoorstellen. Daarnaast ben je bezig met het vertalen van de sturingsvraagstukken van de organisatie in sturingsinformatie. Ook draag je zorg voor het proces van de totstandkoming van de begroting en prognose-informatie, identificeer en signaleer je risico’s met betrekking tot de financiën en de (financiële) processen en houd je je bezig met het jaarlijks opstellen van de externe verantwoordingsdocumenten. Verder draag je zorg voor de totstandkoming van een juiste waardering van het vastgoed voor de jaarrekening en heb je oog voor nieuwe ontwikkelingen. Je volgt de regelgeving binnen je vakgebied op de voet en je signaleert verbeteringsmogelijkheden op al je werkterreinen. Gevraagd en ongevraagd informeer je de organisatie hierover. Eventuele verbeteringen voer je zelf door.

Het gaat hier om een organisatie met veel aandacht voor talent en persoonlijke ontwikkeling. Wil je in jezelf investeren, dan dagen zij je uit om dat bij ons te doen. We vinden het belangrijk dat je duurzaam inzetbaar bent en blijft.

Functie eisen

  • Je hebt een bedrijfseconomische achtergrond op HBO+/WO niveau
  • Ten minste drie jaar werkervaring in een soortgelijke functie.
  • Je hebt ervaring met boekhouden. Ervaring met Ortec-Wals, projectontwikkeling en/of fiscaliteiten is een pré.
  • Je snapt het belang van goede informatie-uitwisseling met collega’s en bent oplossingsgericht.
  • Je kunt plannen en neemt anderen daarin mee.

Verder ben je (organisatie)sensitief en heb je een open en heldere communicatiestijl.

Wat biedt Maandag® jou?

Wij bieden jou een marktconform salaris. Ook ontvang je een netto reiskostenvergoeding van €0,19 per kilometer. Wij bieden mogelijkheden voor trainingen om jou beter te maken en hebben een eigen Maandag® Academy die trainingen op maat verzorgd.

Je maakt deel uit van een brede groep professionals om integraal te blijven denken, kennis te delen, elkaar te helpen in lastige dossiers en om jouw netwerk in de wereld van Finance te vergroten.

Is deze vacature het niet helemaal voor jou? Kijk gerust verder op onze website: wij bieden namelijk volop interessante vacatures voor sterke professionals die bruisen van de energie en het verschil willen maken.

recruiter van de vacature

Maru Palstra

recruiter van de vacature

Maru Palstra