Senior HRM adviseur

  • Category financieel
  • Region limburg
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9030098

Over de functie

De unit HRM behartigt de taakvelden personeelszaken (inclusief salaris- en personeelsadministratie) en facilitaire dienstverlening. Het HRM-vak ontwikkelt zich razendsnel. De factor mens in de organisatie wordt steeds meer doorslaggevend. De ontwikkeling van de organisatie naar een high performance organisatie en samenwerken in de (afval)waterketen staan daarin centraal. Slimmer, vernieuwend en productiever werken zijn sleutelbegrippen om de focus op instandhouding van een goede kwalitatieve dienstverlening tegen de laagst mogelijke kosten te blijven borgen in de organisatie. Tegelijkertijd is de arbeidsbeleving en het werkklimaat van mensen in de organisatie een belangrijk fundament om goede werkprestaties te kunnen leveren. De Senior HRM adviseur vervult een spilfunctie bij het realiseren van de uitdagingen waarvoor de organisatie staat. In het kader van deze ontwikkelingen neemt de vraag aan HR advies steeds meer toe en komt het niveau van de HR dienstverlening op een steeds hoger niveau te liggen. Dit vraagt ook een continue (door)ontwikkeling van de HRM backoffice en een sterke focus op het verder optimaliseren van HR processen. Kortom, een dynamisch werkveld.

Als Senior HRM adviseur, ben je de partner voor de business en ben je daarom verantwoordelijk voor het begeleiden en adviseren van leidinggevenden op HRM gebied in de breedste zin van het woord (allround). Ook ben je eerste aanspreekpunt voor HR-gerelateerde vragen van medewerkers. Het Waterschapsbedrijf Limburg is een overheidsorganisatie die doet en denkt als een bedrijf en voortdurend stuurt naar verbetering op drie domeinen: de kwaliteit van de eigen dienstverlening, de arbeidsbeleving van het personeel en de financiën. De HRM adviseur draagt bij aan onze ontwikkeling richting een High Performance cultuur. Jouw belangrijkste verantwoordelijkheden zijn het: Vertalen van de ambitie en strategie van het Waterschapsbedrijf Limburg naar HR beleid en instrumentarium. Ondersteunen van leidinggevende bij de ontwikkeling van integraal management en hun persoonlijke leiderschapsstijl. Uitvoeren en/of leidinggeven aan HR projecten. Adviseren over en uitvoeren van specifieke HR activiteiten als werving en selectie, strategische personeelsplanning, (loopbaan)ontwikkeling, duurzame inzetbaarheid, verzuimmanagement, talentmanagement, beoordeling en beloning, de toepassing van arbeidsvoorwaarden en/of rechtspositie.

Functie eisen

• Relevante afgeronde academische opleiding of aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.
• Sterk in het analyseren van (beleids)ontwikkelingen en het opstellen van beleidsnota's en adviezen en rapporten.
• Vaardig in het toepassen van rechtspositionele regelingen en HR instrumenten. Een visie op HRM, actuele kennis van de arbeidsmarkt en ontwikkelingen in het vakgebied en de vaardigheid om dit te vertalen naar relevante HRM activiteiten voor organisatie.
• Uitstekende adviesvaardigheden en ga je een inhoudelijke discussie met management en/of medewerkers niet uit de weg.
• Een heldere communicatiestijl en overtuigingskracht. Je bent in staat je standpunt zowel schriftelijk als mondeling goed te verwoorden.

Het gaat om een structurele functie waarbij je via Maandag® eerst gedetacheerd wordt en vervolgens in dienst treedt bij de opdrachtgever. Naast een marktconform salaris maakt deze opdrachtgever ook gebruik van het IKB. Een assessment in onderdeel van de procedure.

recruiter van de vacature

Wieteke den Os

recruiter van de vacature

Wieteke den Os