Jurist handhaving omgevingsrecht

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9029945

Over de functie

Als Jurist handhaving omgevingsrecht (Wabo) bij deze gemeente in de buurt van Utrecht werk je binnen het Team Backoffice Omgeving van de Afdeling Dienstverlening aan concrete (handhavings-)dossiers op het gebied van de Wabo. Daarbij beoordeel je situaties juridisch inhoudelijk op de vraag of er sprake is van een overtreding en wie de overtreder(s) is/zijn. Ook ben je in staat om te beoordelen of en in hoeverre sprake is van legalisatiemogelijkheden en handel je binnen het werkgebied klachten en verzoeken om handhaving af. Hierbij bewaak je de (wettelijke) termijnen van jouw dossiers. Binnen de dossiers adviseer en vertegenwoordig jij uiteraard het college. Ook vertegenwoordig jij het college tijdens hoorzittingen bij de commissie bezwaarschriften en bij zittingen in (hoger) beroep bij de Rechtbank Midden Nederland en/of de Raad van State. Je voert hiervoor ook de voorbereidende werkzaamheden uit. Daarnaast ondersteun je het team bij overige voorkomende juridische vraagstukken binnen het vakgebied.

Je bent een prettige gesprekspartner voor zowel externe als interne partners en draagt op een constructieve wijze bij aan een oplossing van de situatie, waarbij het voor jou niet noodzakelijk is om deze oplossing persé door middel van een formele handhavingsprocedure te vinden. Je bent communicatief vaardig en beschikt over een sterke bestuurlijke sensitiviteit. Je draagt hierbij het beleid van de gemeente Bunnik uit. Je bent in staat om voornoemde werkzaamheden volledig zelfstandig uit te voeren en je legt tijdig (op eigen initiatief) verantwoording af aan de teamleider.

Functie eisen

Je voldoet aan de volgende punten:
- Hbo/wo-niveau;
- Minimaal 3 jaar concrete werkervaring in deze functie bij of voor (een) gemeente(n);
- Aantoonbare en actuele ervaring in het vertegenwoordigen van gemeente(n) bij (hoor-)zittingen in het kader van bezwaar en (hoger) beroep;
- Actuele kennis van de Wabo, Awb en overige relevante wet- en regelgeving.

Pré’s:
- Ervaring met Mozard, GISVG, Microsoft Office en digitaal werken.

Daarnaast beschik je over de volgende competenties en karaktereigenschappen:
- Je bent communicatief vaardig;
- Denkt en acteert klantgericht en oplossingsgericht;
- Je staat voor kwaliteit;
- Je gaat resultaatgericht te werk;
- Kan goed samenwerken, maar je kan daarnaast ook uitstekend zelfstandig uit de voeten;
- Je bent bestuurlijk sensitief;
- Je beschikt over adviesvaardigheden;
- Qua persoonlijkheid zoekt de gemeente een vrolijk en positief persoon, die zelfbewust en eerlijk is en vertrouwen uitstraalt. Creatief ondernemerschap wordt daarnaast zeer gewaardeerd.

recruiter van de vacature

Steven Stokkers

recruiter van de vacature

Steven Stokkers