Juridisch Handhaver

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9029909

Over de functie

Namens een gemeente in de buurt van Utrecht zijn we op zoek naar een Juridisch medewerker handhaving. Het gaat om een functie van 24 uur per week voor de duur van 3 maanden, met een optie op een verlenging van nog eens 3 maanden. De juridische medewerker handhaving is voor verschillende handhavingsdossier verantwoordelijk voor het totale proces. Als juridisch medewerker behandel je handhavingszaken op het gebied van RO- en bouwregelgeving, DHW en bijzondere wetten, gemeentelijke verordeningen (o.a. APV) en daaruit voortvloeiende vergunningen en bezwaar- en (hoger)beroepszaken. Het kan gaan om zowel complexe als reguliere handhavingszaken. Als juridisch medewerker handhaving lever je de volgende producten:

1. Vooraankondigingen en lastgevingen: je bent verantwoordelijk voor het maken van vooraankondigingen, het beantwoorden van zienswijzen en het opleggen van lasten onder dwangsom en lasten onder bestuursdwang.
2. Vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar-, beroep- en hogerberoepszaken. Je stelt procesdossiers op en schrijft verweren. Daarnaast vertegenwoordig je de gemeente tijdens zittingen.

Functie eisen

Voor deze functie is minimaal een afgeronde Hbo-opleiding vereist met tenminste 5 jaar ervaring. De gemeente heeft verder behoefte aan een flexibele teamspeler die resultaatgericht en stressbestendig is, zelfstandig kan functioneren, goed kan communiceren en mediationvaardigheden heeft. Daarnaast wordt belang gehecht aan een dienstverlenende instelling en besluitvaardigheid.

recruiter van de vacature

Steven Stokkers

recruiter van de vacature

Steven Stokkers