Adviseur vergunningen

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9029830

Over de functie

In opdracht van een landelijk opererend ingenieurs- en adviesbureau zijn we op zoek naar een Adviseur Vergunningen, die bij hen in dienst wil treden. Het ingenieurs- en adviesbureau richt zich op het ontwerp en de ontwikkeling van de samenleving en stad van de toekomst. Om de vaak multidisciplinaire projecten ten uitvoer te kunnen brengen, moeten verschillende procedures worden doorlopen en vergunningen worden verkregen. Dit wordt gedaan in opdracht van verschillende partijen: overheden, aannemers en (industriële) bedrijven. Vanwege het belang van vergunningenmanagement zoekt de afdeling Gebiedsadvies een ondernemende en ervaren Adviseur Vergunningen.

Als Adviseur Vergunningen maak je onderdeel uit van multidisciplinaire projectteams, die werken aan projecten op het gebied van infrastructuur, water- en woningbouw en industriële activiteiten, waaronder de aanleg van wegen, windparken en kabeltracé's. In je rol als Adviseur Vergunningen adviseer je de betrokken opdrachtgevers, maar ook interne projectleiders over de vereiste vergunningen en alles wat daarbij komt kijken, bijvoorbeeld de procedures die doorlopen moeten worden, welke onderzoeken nodig zijn en welke gevolgen dit heeft voor de planning. Binnen de organisatie stuur je de ondersteunende specialisten aan en controleer je of de uitgevoerde onderzoeken en technische tekeningen voldoen aan de vereisten voor een ontvankelijke vergunningaanvraag. Je fungeert daarnaast als vraagbaak voor de projectleider en specialisten en bent aanspreekpunt voor het bevoegd gezag, de opdrachtgever en de omgeving. In verband met deze werkzaamheden is het dan ook van groot belang dat je over goede communicatieve vaardigheden beschikt en in staat bent om voor de betreffende projecten draagvlak te creëren bij het bevoegd gezag.

Functie eisen

Voor een goede invulling van de functie zijn wij op zoek naar kandidaten die passen binnen het volgende profiel:

• In het bezit van een relevante HBO/WO opleiding op het gebied van bouw, milieu, water of vergelijkbare discipline met juridische affiniteit;
• Minimaal 3 jaar ervaring op het gebied van vergunningenmanagement;
• Gedegen kennis van het omgevingsrecht (Wabo, Wro, etc.), kennis van de aanstaande Omgevingswet is een pré;
• Uitstekende communicatieve en adviesvaardigheden;
• Een ondernemende en enthousiaste persoonlijkheid met overtuigingskracht;
• Ervaring als vergunningenmanager/projectleider met het werken voor aannemers, bedrijven en overheden in grote projecten (zowel in een opdrachtgevers- als in een opdrachtnemersrol);
• Bekendheid met OLO en met IPM, SCB en risicobeheersing, ervaring met UAV-GC is een pré;
• Een relevant netwerk en het vermogen om dat in te zetten om werk te genereren, dan wel ten goede te laten komen van projecten.

recruiter van de vacature

Steven Stokkers

recruiter van de vacature

Steven Stokkers