Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9025828

Over de functie

Als jurist ervaring met woonfraude? Dan heeft Maandag® Amsterdam een mooie opdracht voor jou als handhavingsjurist!

De afdeling Veiligheid en Handhaving bevordert de veiligheid en leefbaarheid in de stad door professioneel toezicht te houden op en de naleving te handhaven van wet- en regelgeving en vergunningen. De afdeling werkt volgens een integrale en uitvoeringsgerichte aanpak op het terrein van openbare orde en veiligheid, het omgevingsrecht en handhaving openbare ruimte. Woonfraude is een onderdeel van de aanpak.

Als handhavingsjurist ben je verantwoordelijk voor de handhaving van de aandachtsvelden binnen het team op het gebied van woonfraude. Dit betreft onder meer de verschillende vormen van gebruik van vooral woningen, zoals: kamergewijze verhuur, woningdelen, airbnb, hennepteelt en prostitutie.
De toezichthouders van het team voeren controles. Het handhavingstraject (van de eerste waarschuwing tot en met het bezwaar) neem je voor jouw rekening op basis van het vastgestelde beleid. Zelf wordt je ook aangewezen als toezichthouder.
Je levert juridische producten en draagt zorg voor de signalering van veranderingen in wet- en regelgeving en implementatie hiervan in gemeentelijke regelgeving en procedures. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan nieuwe beleidsdocumenten en verricht je ondersteunende juridische werkzaamheden voor het team. Je bent een teamplayer.

Functie eisen

• Minimaal een afgeronde HBO opleiding in de juridische richting;
• Minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de afgelopen 5 jaar) met juridische handhaving, specifiek op het gebied van woonfraude en de bevoegdheden van de burgemeester in relatie tot het gebruik van woningen;
• Je bent accuraat en besluitvaardig, deskundig en resultaatgericht. Je denkt vanuit een integrale aanpak en bent communicatief sterk;
• Bij voorkeur ervaring met het zaaksysteem Inproces.

recruiter van de vacature

Mai Pham

recruiter van de vacature

Mai Pham