Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9029743

Over de functie

Als Jurist aan de slag met verschillende vormen van woonfraude in een dynamische gemeente in Noord-Holland? Lees verder!

Als Jurist Handhaving ga je aan de slag met de bevordering van de veiligheid en leefbaarheid door professioneel toezicht te houden op en de naleving te handhaven van wet- en regelgeving en vergunningen. Je komt te werken op een afdeling die werkt volgens een integrale en uitvoeringsgerichte aanpak op het terrein van openbare orde en veiligheid, het omgevingsrecht en handhaving openbare ruimte. Woonfraude is een belangrijk onderdeel van de aanpak.

Opdracht
Als Jurist Handhaving ben je verantwoordelijk voor de handhaving van de aandachtsvelden binnen het team op het gebied van woonfraude. Dit betreft onder meer de verschillende vormen van gebruik van vooral woningen, zoals: kamergewijze verhuur, woningdelen, airbnb, hennepteelt en prostitutie.

De toezichthouders van het team voeren controles. Het handhavingstraject (van de eerste waarschuwing tot en met het bezwaar) neem je voor jouw rekening op basis van het vastgestelde beleid.
Zelf wordt je ook aangewezen als toezichthouder.

Je levert juridische producten en draagt zorg voor de signalering van veranderingen in wet- en regelgeving en implementatie hiervan in gemeentelijke regelgeving en procedures. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan nieuwe beleidsdocumenten en verricht je ondersteunende juridische werkzaamheden voor het team. Je bent een teamplayer.

Kandidaatomschrijving
Je bent een daadkrachtige, representatieve persoonlijkheid
Je schat situaties goed in en weet ook wat politiek gevoelige thema’s zijn. Daarnaast kun je snel anticiperen en oplossingen bedenken
Je bent accuraat en besluitvaardig, deskundig en resultaatgericht. Je denkt vanuit een integrale aanpak en bent communicatief sterk.
Je bent politiek sensitief, je bent gewend met bestuurders te praten en je hebt een proactieve houding en een flexibele instelling.
Je hebt ervaring met het zaaksysteem Inproces.

Functie eisen

• Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding in de juridische richting.
• Je hebt minimaal 3 jaar ervaring (opgedaan in de afgelopen 5 jaar) met juridische handhaving, specifiek op het gebied van woonfraude en de bevoegdheden van de burgemeester in relatie tot het gebruik van woningen.
• Je hebt ervaring als toezichthouder op het gebied van woonfraude c.q. het gebruik van woningen.

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman