Data Analist Informatie Gestuurd Handhaven IGH

  • Category ict
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9029728

Over de functie

Als Data Analist binnen de teams Handhaving (bebouwde omgeving en openbare orde) mag jij je gaan vastbijten in verschillende en complexe informatie- en analysevraagstukken. Jij speelt actief in op de informatiebehoeften van de organisatie en vertaalt deze naar het juiste informatieproduct. Jouw voornaamste taak is om het effect van handhaving te meten en in kaart te brengen. Het handhaving team houdt o.a. toezicht op jongeren, diefstal en drugsgebruik. Door gebruik te maken van informatiesystemen als Sigmax (handhaving) en VIS (veiligheid) krijgt de gemeente een actueel beeld over de ontwikkeling van de misdrijven en incidenten. Het VIS maakt monitoring mogelijk. Het biedt inzicht in het veiligheidsbeleid en ontwikkelingen die gaande zijn. Het koppelt o.a. criminaliteitsgegevens van politie aan gemeentelijke interventies.
Het uiteindelijke doel van de opdracht is om door middel van deze informatiesystemen het effect van de inzetbaarheid van handhavers te meten en op deze manier nog meer informatie gestuurd te kunnen werken.

Omdat de functie zich nog aan het ontwikkelen is, is het van belang dat je een ondernemend karakter hebt en je flexibel opstelt. Daarnaast zijn goede communicatieve vaardigheden essentieel, omdat jij nauw samenwerkt met en als sparringpartner dient voor een collega van het kabinet.

Functie eisen

- Minimaal HBO werk- en denkniveau;
- Minimaal 1 jaar ervaring als Data Analist en/of Intelligenceanalist bij een gemeente;
- Ervaring met informatie gestuurd handhaven;
- Kennis van en ervaring met Sigmax (of een vergelijkbaar systeem)
- Ervaring met
- Analytisch, stressbestendig, flexibel en communicatief sterk

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva