Jurist bezwaar en beroep

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9029703

Over de functie

Onlangs heeft de gemeente waarvoor je werkt besloten om de bijstandsuitkering van een inwoner te stoppen. Dit is besloten naar aanleiding van een onderzoek naar werk en inkomen, en hieruit bleek dat de betreffende inwoner nieuw werk had met een hoger inkomen. Zij komt dus volgens de gemeente niet meer in aanmerking voor een bijstandsuitkering. Ze is het hier echter niet mee eens, omdat ze netto weinig extra over houdt ten opzichte van haar vorige baan. Daarom heeft zij een advocaat ingeschakeld die een bezwaarschrift heeft ingediend. Dit ga jij tot op de bodem uitzoeken! Je schakelt inspecteurs in, onderzoekt haar nieuwe inkomen en vraagt een hoorzitting aan. Na alle bewijzen te hebben geanalyseerd kom je tot een conclusie.
In de functie van jurist bezwaar en beroep raak je betrokken bij uiteenlopende onderwerpen. Dit maakt de functie erg dynamisch en de werkzaamheden divers. Je vertegenwoordigt de gemeente bij bezwaar- en beroepsprocedures en implementeert veranderde wet- en regelgeving in het gemeentelijke beleid. Jij bent de enthousiaste collega binnen een gemeente die op elke vraag een antwoord heeft. Als jij analytisch kunt werken en een onderzoekende instelling hebt, dan is dit een mooie kans voor jou!

Vanuit een tijdelijk óf vast dienstverband bij Maandag® ga je bij een of meerdere opdrachtgevers aan de slag. Hierdoor maak je kennis met veel verschillende bedrijven en gemeenten en doe jij een schat aan nieuwe kennis en vaardigheden op. Op deze manier heb je niet alleen constant zicht op een leuke nieuwe uitdaging, maar heb je ook nog eens de mogelijkheid om jezelf volop te ontwikkelen!

Functie eisen

• WO opleiding Rechten
• Je hebt minstens 2 jaar relevante werkervaring binnen een gemeente
• Jij kunt goed gegevens analyseren en vindt het leuk om aanvragen te onderzoeken
• Je kunt goed samenwerken op verschillende niveaus, en bent in staat om nieuwe wet- en regelgeving te vertalen naar beleid

recruiter van de vacature

Erik Bakker

recruiter van de vacature

Erik Bakker