Integraal klantmanager

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9029622

Over de functie

Ben jij een de duizendpoot die sterk is in preventie aan de poort, afhandeling van aanvragen levensonderhoud, bestandsbeheer, re-integratie en fraudeonderzoek? Dan ben jij mogelijk de integraal klantmanager naar wie ik op zoek ben.

Als klantmanager heb je bij een fulltime dienstverband 80 tot 90 klanten in je bestand. Naast het verstrekken van de rechtmatige uitkering is het van groot belang dat je de klant stimuleert eigen verantwoordelijkheid te nemen. Nieuwe klanten bied je onmiddellijk werk aan. In deze functie is het belangrijk dat je in staat bent een klant te motiveren, maar ook weet te confronteren in geval er sprake is van niet nakoming van afspraken.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bestandsbeheer, waaronder het muteren en beëindigen van uitkeringen, het controleren van het recht middels tussentijdse onderzoeken, het schrijven van rapportages, beschikkingen en overige correspondentie, het voorlichten over de mogelijkheden van minimaregelingen en het toetsen van het werk van collega’s. Elke klantmanager voert naast zijn algehele takenpakket ook een meer gespecialiseerde taak uit. Dit kan zijn op het gebied van kwaliteit, re-integratie of handhaving.
Als Integraal Klantmanager werk je nauw samen met trajectbegeleiders van re-integratiebedrijven (intern en extern) en sociale recherche.

Functie eisen

- Je hebt een afgeronde HBO opleiding zoals P&A, SJD of HEAO (diploma is een vereiste).
- Minimaal 3 jaar ervaring als klantmanager, zowel doel- als rechtmatig, over de afgelopen 5 jaar.
- Brede kennis van de sociale wetgeving en re-integratiemogelijkheden.
- Stevige persoonlijkheid, uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden, goed beoordelingsvermogen, klantgerichte en positieve instelling, stressbestendig, sterk organisatievermogen en resultaatgericht.

recruiter van de vacature

Barbara Vicca

recruiter van de vacature

Barbara Vicca