Projectleider Privacy

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9029499

Over de functie

Voor een gemeente in de regio Rotterdam zijn wij per direct opzoek naar een Projectleider Privacy (24 u p/w)!

De gemeente in de regio Rotterdam heeft een samenwerkingsverband van diverse organisaties waarin circa 3.000 medewerkers werken, waarbij bedrijfscultuur en complexiteit van bestuurlijke processen zorgt voor een dynamische werkomgeving.

Je werkzaamheden
Als Projectleider Privacy ben je verantwoordelijk het implementeren van de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). Als Projectleider Privacy ben je verantwoordelijk het implementeren van de verplichtingen die voortvloeien uit de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp). De implementatie wordt gedaan voor een groot aantal gemeentes en vindt plaats aan de hand van 25 bouwstenendie speciaal voor de gemeente in de regio Rotterdam zijn opgesteld. Binnen de gemeente is er al gewerkt aan de (voorbereiding van de) implementatie van de bouwstenen. In de komende fase is doorpakken op de implementatie belangrijk.

Je wordt op de juridische inhoud ondersteund door het Juridisch kenniscentrum en op het gebied van informatieveiligheid door een medewerker van CIO.

In dat kader stel je een projectplan op en draagt je zorg voor de verdere uitvoering daarvan. Daarbij wordt je op de juridische inhoud ondersteund door een medewerker van het Juridisch Kennis Centrum en op het gebied van informatie en veiligheid door een medewerker van CIO.

Functie eisen

Je profiel

Belangrijk is dat jij ruime ervaring hebt als projectleider/-manager in projecten met betrekking tot het implementeren van gemeentelijke processen. Je bent bekend met de gemeentelijke Dienstverlening en ziet werken in een complex bestuurlijke omgeving als een uitdaging.
Daarnaast heb je:
• 5-10 jaar ervaring met succesvolle projectrealisatie binnen een complexe (bestuurlijke) omgeving en/of een omgeving waar gewerkt wordt met projecten van diverse omvang
• Actuele kennis van de Wbp, de meldplicht datalekken en de naderende privacywetgeving en/of kennis van informatiebeveiliging is een pre
• Kennis van en ervaring in het implementeren van de Privacywetgeving in de bedrijfsprocessen en het verhogen van de bewustwording omtrent Privacy binnen een organisatie is een pré
• Kennis van en ervaring met verandermanagement, project- en procesmanagement en de relevante methodieken.
• Stevige kwaliteiten op het gebied van stakeholdermanagement in politieke omgeving en kunnen acteren in een speelveld met veel en soms tegengestelde belangen.
• HBO/WO werk- en denkniveau (bij voorkeur met een juridisch, bedrijfseconomisch, ICT of organisatiekundige achtergrond)

Je bent verder een energieke persoonlijkheid met het vermogen om anderen te inspireren, te motiveren en te verbinden. Dit combineer jij met een resultaatgerichte en oplossingsgerichte houding. Je bent een ondernemer en beschikt over analytische vaardigheden en conceptueel denkvermogen
We verwachten dat het project een duur heeft van 5 maanden met een gemiddelde inzet van 2 tot 3 dagen per week.

recruiter van de vacature

Leonique Laureij

recruiter van de vacature

Leonique Laureij