Juridisch adviseur

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9029442

Over de functie

Als Juridisch adviseur ben jij de veelzijdige collega die zowel ondersteunend als uitvoerend te werk gaat, in opdracht van de gemeente. Je taken zijn erg divers, maar dat is vanwege je flexibiliteit voor jou geen enkel probleem. Sterker nog, dat vind je juist leuk!

Samen met je collega’s behandel je nieuwe aanvragen en opdrachten op juridisch vlak. Je hebt zowel direct als indirect contact met burgers en bedrijven. Het kan zijn dat zij juridische vragen voor jou hebben. Andersom ben jij ook degene die informatie wil verkrijgen om vast te kunnen stellen of aan wettelijke regelingen wordt voldaan. Omdat jij je kennis altijd up-to-date houdt ben jij de medewerker die informatie kan verstrekken over nieuwe wet- en regelgeving betreffende het specifieke aandachtsgebied. Jij kunt adviseren over de (wettelijke) haalbaarheid van bestemmingsplannen en vergunningen, en ondersteunt in het behandelen van bezwaar- en beroepschriften. In de ondersteuning van een te nemen besluit naar aanleiding van een lopende procedure doe je onderzoek naar het dossier. Hierbij controleer je de volledigheid van het dossier in gegevens en bewijsstukken, en brengt advies uit voor het te nemen besluit. Je bewaakt deadlines, termijnen en wettelijke grenzen. Daarnaast is het correct omgaan met vertrouwelijke gegevens en het alert zijn op fraude en onwettelijkheden onlosmakelijk verbonden met de uitoefening van het beroep.

Vanuit een tijdelijk óf vast dienstverband bij Maandag® ga je bij een of meerdere opdrachtgevers aan de slag. Hierdoor maak je kennis met veel verschillende bedrijven en gemeenten en doe jij een schat aan nieuwe kennis en vaardigheden op. Op deze manier heb je niet alleen constant zicht op een leuke nieuwe uitdaging, maar heb je ook nog eens de mogelijkheid om jezelf volop te ontwikkelen!

Functie eisen

• HBO-Rechten of een andere juridische opleiding
• Gemeentelijke werkervaring
• Je bent integer en accuraat
• Flexibel in de uit te voeren taken

recruiter van de vacature

Erik Bakker

recruiter van de vacature

Erik Bakker