Consulent Jeugd

  • Category sociaal domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9029390

Over de functie

Voor diverse gemeenten in regio Twente zijn wij op zoek naar enthousiaste en gedreven jeugdconsulenten. Als jeugdconsulent bij Maandag® ben je breed inzetbaar binnen verschillende gemeenten en krijg je de kans om kennis te maken met verschillende werkwijzen en culturen binnen de gemeente. Daarnaast kun je nieuwe ervaringen op te doen binnen de jeugdhulp, nieuwe collega’s leren kennen en hiermee je kennis en kunde als jeugdconsulent verdiepen en verbreden!

De gedreven jeugdconsulent die wij zoeken weet je precies wat er moet gebeuren als er een melding binnen komt. Je neemt de melding in behandeling en analyseert de problematiek van de jongere en/of het gezin. Hierbij verzamel je zoveel mogelijk noodzakelijke informatie en verstrekt de benodigde informatie aan de cliënt. Aan de hand van deze analyse zet je eventuele interventies op of verwijs je zo nodig door naar overige instellingen.
Deze functie vraagt van je de nodige zelfstandigheid en objectiviteit, aangezien jij degene bent die onderzoek verricht bij de cliënt en zelf beoordeelt welke ondersteuning de jongere en zijn gezin nodig hebben. Daarnaast hou je zelf de regie op de nodige ondersteuning, indien er sprake is van meervoudige probleemsituaties en/of crisissituaties. Hierbij stel je een objectief en passend advies op en ben je in staat om te schakelen met verschillende betrokken instanties met betrekking tot je cliënt. Daarnaast ben je een netwerker die zijn contacten met gespecialiseerde instanties ontwikkelt en beheert, in het belang van je cliënt en zijn gezin.

Als ideale jeugdconsulent ben je zelfstandig, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel, ben je analytisch sterk en zie je hoe de problemen van cliënten samenhangen. Je bent in staat om situaties vanuit meerdere invalshoeken te beoordelen en goed samen te werken met andere disciplines, zoals in- en externe deskundigen en gespecialiseerde instanties binnen het netwerken. Al laatste heb je een klantgerichte houding, met de eigen kracht van de cliënt als centraal uitgangspunt.

Functie eisen

Daarnaast beschik jij over:
• Een afgeronde HBO opleiding op het gebied van jeugdhulp
• Recente ervaring als jeugdconsulent bij een gemeente

Wij bieden:
• Een leuke werkplek binnen diverse gemeenten
• Marktconform salaris met reiskostenvergoeding
• Een vast dienstverband bij Maandag®

Ben jij dé kandidaat die ik zoek? Reageer dan snel!

recruiter van de vacature

Merlien Soedhoe

recruiter van de vacature

Merlien Soedhoe