Leerkracht nieuwkomers in de regio van Utrecht

  • Category onderwijs-primair onderwijs
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9028943

Over de functie

Voor een openbare basisschool in de regio van Utrecht zoeken wij een leerkracht die per direct beschikbaar is voor deze nieuwkomers klas. Een bijzondere uitdaging op een bijzondere locatie. Deze openbare school is gekoppeld aan een asielzoekerscentrum waar kinderen vanuit het buitenland worden opgevangen. Vanwege hun leerplicht ontvangen ze educatie op maat tot ze huisvestiging hebben en uitstromen naar een basisschool dichtbij hun nieuwe woonomgeving.

Als leerkracht van deze groep is het belangrijk dat je flexibel bent in het geven van educatie op maat. De school bestaat uit twee klassen waaronder een klas voor leerlingen van groep 3 tot en met 8. In de klas zelf zitten gemiddeld 12 leerlingen en ontvangen educatie op maat door jou als leerkracht en een ervaren onderwijsassistent. Sommige kinderen zijn er kort, maar het kan ook zijn dat kinderen enige maanden gebruik maken van deze nieuwkomersklas. De focus en basis van deze klas is taal en kinderen kennis laten maken met onze onderwijscultuur, normen en waarden.

Door de vele wisselingen van kinderen moet er een duidelijke balans zijn door instructie aan kleinere groepen en individuele begeleiding. Daarbij kan het zijn dat kinderen vanwege hun geschiedenis een trauma hebben en dit vraagt vanuit jou extra expertise en empatisch vermogen.

De vacature is ontstaan vanwege een ziektevervangingen. De duur is minimaal 3 maanden en er wordt verwacht dat deze vervanging nodig is tot het einde van dit schooljaar 2017- 2018.

Functie eisen

Functie eisen
Belangrijk om te hebben:
• Lesbevoegdheid (pabo)
* Werkdagen: woensdag, donderdag en vrijdag

Fijn om te hebben:
• (Recente) werkervaring binnen deze functie
* Affiniteit met deze doelgroep
* De Nederlandse taal is een van jouw kwaliteiten
* Flexibel en weet educatie op maat te bieden

recruiter van de vacature

Leonie Burggraaf

recruiter van de vacature

Leonie Burggraaf