Coordinator Digitaal en Zaakgericht werken

  • Category ict
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9028539

Over de functie

Voor een middelgrote gemeente in de provincie Zuid-Holland ben ik opzoek naar een coördinator Digitaal en Zaakgericht werken.

Bij deze gemeente staat de mens centraal. De organisatie is toekomstgericht en wilt werken aan het realiseren van het beste resultaat voor de hele stad. Er wordt binnen de organisatie intensief samengewerkt over de grenzen van afdelingen heen. Geen ‘eilandjescultuur’ dus. De organisatie wordt aangestuurd door een breed managementteam die iedere afdeling vertegenwoordigd. Het doel hierbij is om snel en flexibel in te spelen op veranderingen in de samenleving.
Zo ook op de afdeling Informatie & Automatisering. De dienstverlening naar de burger staat hier centraal. Er wordt met de vakafdelingen nauw samengewerkt aan de beste informatievoorziening. Hierbij ligt de focus sterk op innovatie en de organisatie is hierin ambitieus. Omdat steeds meer informatie digitaal beschikbaar is, is er behoefte aan expertise op dit gebied om die digitalisering in goede banen te leiden.
De gemeente zit in een overgangsfase van papier naar digitaal. Hiervoor is een belangrijke taak weggelegd voor de coördinator digitaal en zaakgericht werken: zorgdragen voor de goede, geordende en toegankelijke staat van het fysieke en digitale informatie- en archiefbeheer.

Wat ga je doen?
• Je bent de schakel tussen informatiebeheerders, het gemeentearchief, procesmedewerkers en ICT
• ondersteunt de manager bij de transformatie die het team doormaakt
• kunt informatiebeheerders coachen om de fijne kneepjes van Zaakgericht Werken te leren en hen begeleiden in hun nieuwe rol. Ook door het laten zien van voorbeeldgedrag en draagt dit uit als ambassadeur van het project
• je stapt gemakkelijk af op je collega's om ze te ondersteunen bij het werk dat je zelfstandig signaleert
• je weet om te gaan met weerstand die veranderde werkprocessen met zich meebrengt
• vindt het niet erg om het ene moment met je voeten in de klei te staan en het andere moment coördinerend op te treden
• naast de reguliere werkzaamheden op het gebied van informatievoorziening bedenk je praktische oplossingen voor complexe vraagstukken

Functie eisen

Minimaal een afgeronde HBO bachelor opleiding, bij voorkeur in het vakgebied (zoals LRM)
Minimaal een jaar recente en aantoonbare werkervaring in een vergelijkbare functie op vergelijkbaar niveau bij een gemeentelijke organisatie
Minimaal een jaar recente en aantoonbare werkervaring met een Document Management Systeem en met Zaakgericht werken
Het is een pré als je ervaring hebt met Centric Zaaksysteem.
Daarnaast ben je een creatieve denker, klantgericht, communicatief en integer. Je steekt de handen uit de mouwen, je bent ondernemend en denkt mee.
Je zet graag een stapje extra en werkt geordend en gestructureerd.

Herken jij jezelf in bovenstaande functie-eisen? Reageer snel! Een vast dienstverband behoort tot de mogelijkheden.

recruiter van de vacature

Faye de Meij

recruiter van de vacature

Faye de Meij