WMO consulent

  • Category sociaal domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9028476

Over de functie

Als WMO consulent zet jij je in voor de zelfredzaamheid van de burger en handel je namens de gemeente individuele WMO voorzieningen af.

Je start je dag met het inventariseren van de binnengekomen WMO-aanvragen en -meldingen. De aanvragen die je binnen hebt gekregen kunnen variëren van vervoer, hulp in de huishouding, woonbegeleiding tot de aanvragen voor een traplift.

Om de aanvragen verder te onderzoeken ga je als WMO consulent langs bij de cliënten. Met hen bespreek je gezamenlijk wat de mogelijkheden zijn en breng je de ondersteuningsbehoeften in kaart. De eerste stap is om te kijken of het netwerk van de cliënt kan worden ingezet om de hulpvraag in te vullen. Lukt dit niet? Dan onderzoek je welke andere mogelijkheden er zijn en ga je in overleg met externe partijen, zoals zorgaanbieders, leveranciers en aannemers.

Met een objectieve houding ben je als WMO consulent in staat om een duidelijke vraagstelling te formuleren en kun je een duidelijke probleemanalyse maken. Doormiddel van deze analyse en een zelfredzaamheidsmatrix stel jij een indicatie en een uiteindelijke beschikking op.

Functie eisen

- Minimaal Hbo werk- en denkniveau
- Recente en relevante werkervaring in een vergelijkbare functie binnen de overheid
- Ervaring met het stellen van indicaties
- Communicatief vaardig in zowel woord als geschrift

Wat biedt Maandag® jou?

Een marktconform salaris volgens de betreffende cao (CAR-UWO).
Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer en een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Samen met de Maandag® Academy kan je werken aan je persoonlijke ontwikkeling en worden er diverse cursussen en trainingen aangeboden. Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter.

recruiter van de vacature

Kirsten Bakker

recruiter van de vacature

Kirsten Bakker