Epidemioloog Gezondheidsonderzoeker

  • Category zorg-zorg overig
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9027876

Over de functie

Voor een gemeente in regio Utrecht zijn wij op zoek naar een ervaren onderzoeker op het gebied van publieke gezondheid en zorg, die houdt van schrijven.

Deze onderzoeker werkt in de periode december-medio februari mee aan de actualisatie van de gezondheidswebsite. Op basis van reeds beschikbare datasets worden tabellen samengesteld en vervolgens basisteksten voor de Volksgezondheidsmonitor geschreven. In deze basisteksten staan bondig de belangrijkste resultaten beschreven op basis van een onderliggende dataset. Ook vragen we aan de onderzoeker reeds bestaande basisteksten aan te vullen met landelijke vergelijkingen en/of gegevens uit een brede gespreksronde die momenteel in de stad plaatsvindt rond de gezondheidscijfers. Ook deze data zijn al beschikbaar. De Volksgezondheidsmonitor beslaat een breed scala aan onderwerpen, de onderzoeker zal een hoofdfocus hebben op het onderdeel zorg (van preventie en basiszorg tot specialistische zorg en opvang).

Als gemeente leveren we een bijdrage aan de gezondheid van burgers vanuit onze diverse rollen en verantwoordelijkheden. Volksgezondheid bewaakt, beschermt en bevordert de gezondheid van de inwoners en voorkomt daarmee ziektes. Belangrijke focus is de Gezonde Start van kinderen in onze stad. In de grotere ontwikkeling van het Gezond Stedelijk Leven, brengen wij de kennis uit beleid, praktijk en onderzoek in. Zo bouwen we met zijn allen aan een gezonde toekomst van de stad.

Taak van het onderdeel de medewerkers van Beleid, Expertise en Onderzoek (BEO) signaleren, monitoren, onderzoeken en agenderen de volksgezondheid en andere relevante ontwikkelingen op het gebied van volksgezondheid. Dit doen ze zowel binnen als buiten de organisatie. Ze bereiden besluitvorming voor en adviseren en ondersteunen bestuur, management en professionals op basis van kennis en kunde op het gebied van Volksgezondheid in brede zin. Momenteel werken de epidemiologen aan de totstandkoming van het Gezondheidsprofiel 2018.

Functie eisen

• Afgeronde opleiding in één van de sociale wetenschappen (gezondheidswetenschappen, sociologie of vergelijkbaar)
• 3-5 jaar ervaring als onderzoeker of beleidsmedewerker op het raakvlak onderzoek/beleid. Ervaring in het werken bij een GGD op raakvlak onderzoek/beleid is een pré
• Specifieke kennis van epidemiologie en de plek daarvan binnen de publieke gezondheid, accuraat, zowel kwantitatieve als kwalitatieve onderzoekservaring, in staat snel data te overzien en de kern eruit halen

recruiter van de vacature

Amal El Hachmioui

recruiter van de vacature

Amal El Hachmioui