Interim Psychiater Verslavingszorg

  • Category zorg-ggz
  • Region zeeland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9027778

Over de functie

Jouw werkplek
Verslavingszorg is een specialisme dat vele complexe vraagstukken met zich mee brengt op individueel niveau, maar zeker ook op maatschappelijk gebied. De complexiteit enerzijds en de omvang van verslavingsproblematiek in de samenleving anderzijds vergen een slagvaardige en flexibele inzet. Samenwerking is daarbij het belangrijkste vereiste om zowel op cliëntniveau als op het niveau van de samenleving een effectieve bijdrage te kunnen leveren aan oplossingen. Binnen deze opdracht wordt er zorg op de meest passende manier geboden, zorg op maat waarbij oog is voor de persoon, de krachten en kwetsbaarheden, de omgeving en de wensen van de cliënt. Er wordt hierbij uitgegaan van het bio-psycho-sociale model. Een opname in de klinieken wordt gezien als een tijdelijke onderbreking van de ambulante behandeling.

Kliniek dubbel diagnose
De kliniek dubbel diagnose is een klinische afdeling voor cliënten vanaf 18 jaar met psychiatrische problematiek in combinatie met een verslaving. De kliniek bestaat uit 2 gesloten afdelingen en 1 open afdeling. De opnames komen veelal voort vanuit BOPZ maatregelen. Er wordt gewerkt aan een vertrouwensrelatie die gericht is op wederzijds respect, begrip en openheid. Voor het werken met de doelen is de rehabilitatiemethodiek in samenhang met integrated dual disorder treatment (IDDT) leidend. De nadruk ligt op veiligheid, structuur, crisisbestrijding, observatie en diagnostiek. Er wordt gewerkt vanuit een actief week programma.

Kliniek verslavingszorg
De kliniek verslavingszorg is er voor cliënten vanaf 18 jaar met een verslavingsproblematiek. De kliniek bestaat uit 2 afdelingen waarbij met name vrijwillige opnames plaatsvinden vanuit motivatie met betrekking tot de ingezette behandeling. Het betreft de multidisciplinaire behandeling en begeleiding van mensen die door alcohol, drugs, gokken, medicijnen of hieraan verwante risicovolle levensstijlen in de problemen zijn geraakt. Opnames zijn vooral kortdurend waarbij de klinische detox een grote rol speelt. De nadruk ligt op veiligheid, structuur, crisisbestrijding, observatie en diagnostiek. Er wordt gewerkt vanuit een actief weekprogramma.

Functie eisen

• Je bent gericht op samenwerking en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden.
• Je kunt omgaan met weerstanden en beschikt in grote mate de technieken van motiverende gespreksvoering.
• Je ben benaderbaar in contact met cliënten en zoekt naar mogelijkheden in behandeling ook met betrekking tot de complexiteit van de doelgroepen.
• Je werkt nauwkeurig, hebt ruime mate van ervaring met de BOPZ wet -en regelgeving.
• Je bent in staat om deel te nemen aan innovatieve projecten en ontwikkelingen binnen het cluster verslavingszorg.
• Je werkt met name vanuit de TRIADE: cliënt, steunsysteem, hulpverlener

Wat biedt Maandag® jou?
Vanuit een dienstverband bij Maandag® kan je diverse functies vervullen, een opdracht voor de lange termijn behoort ook tot de mogelijkheden, zoals hierboven aangegeven is ook een éénmalige interim opdracht een mogelijkheid. Wij bieden jou een salaris conform CAO GGZ, je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring. Wij vergoeden alle reiskosten op basis van € 0,19 per kilometer, een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden. Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld tot de voorwaarden.

Wil jij in gesprek gaan over de mogelijkheden die er voor jou bij Maandag® zijn? Neem dan contact op via onderstaande contactgegevens.

recruiter van de vacature

Eileen Samshuijzen

recruiter van de vacature

Eileen Samshuijzen