Ambulant hulpverlener Gezinscoach

  • Category zorg-zorg overig zorg-ggz zorg-vvt
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9027581

Over de functie

Ben een echte aanpakker die altijd werkt vanuit concrete methodieken? Sta jij graag in contact met je collega’s om jullie werkwijze zo professioneel mogelijk door te blijven zetten en ontwikkelen? En maak jij jezelf keer op keer weer hard voor de kwetsbare doelgroep van de jeugdzorg? Dan hebben wij een vacature voor jou!

Als ambulant hulpverlener ben jij samen met het team de toegangspoort naar specialistische ondersteuning en ben je in verbinding met de leefgebieden van jongeren en hun gezinnen. Het signaleren van problematiek op alle leefdomeinen binnen een gezin is voor jou gesneden koek. Je bent een echte doorpakker, blijft rustig onder druk en past je moeiteloos aan elke situatie aan.

Elke casus pak je met een onderzoekende blik en vooral veel creativiteit en lef aan. Je bent in staat de brede zorgvraag te duiden en direct om te zetten in bijbehorende acties. Je bent een generalist en beschikt over een brede deskundigheid op het gebied van jeugdzorg. Je werkt altijd vanuit een duidelijke visie en en onderbouwde methodiek en verstrekt pro-actief informatie en advies.

Voor jou is het vanzelfsprekend om voortdurend bezig te blijven met je eigen ontwikkeling: je stopt nooit met leren! In deze functie ga je aan de slag in een team dat bestaat uit professionals met allemaal hun eigen specialisme. Je werkt samen continu aan het vergroten van jullie deskundigheid en aan het verbeteren van de uniformiteit in de vraagverheldering/methodieken. Intercollegiale coaching is dan ook een manier van samenwerken die bij je past.

In deze functie handel je lichte tot zwaardere hulpvragen zelfstandig af. Je werkzaamheden bestaan uit het bieden van intensieve ondersteuning, activeren van de Eigen Kracht en casusregie. Je verstrekt (opvoed)advies en maakt rapportages en gezinsplannen. Daarnaast geef je inhoudelijk advies bij het toewijzen van specialistische hulp op productniveau via zorg in natura of PGB, en houdt je bezig met het opmaken van conceptbeschikking voor de individuele specialistische hulp.

Functie eisen

• Je hebt actuele kennis van (ortho)pedagogiek en ontwikkelings psychologie. (HBO-niveau)

• Je hebt minimaal 2 jaar ervaring in het werken met gezinnen met complexe opvoedvragen.

• Je hebt ervaring met netwerkgericht werken, het maken van risico-taxaties en het opstellen van veiligheidsplannen en het uitvoeren van deze methodieken/interventies.

• Je bent (voor)geregistreerd in het Kwaliteitsregister Jeugd.

Wat biedt Maandag® jou?

• Een mooi salaris dat past bij jouw opleiding en werkervaring.

• Persoonlijke begeleiding. Wij denken graag met je mee over je loopbaan. Wij geloven namelijk dat je alleen in een passend werkklimaat het beste uit jezelf naar boven haalt en écht vooruit komt.

• Samen met de Maandag® Academy werk je aan jouw persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen.

• Aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.

Ben jij die stevig onderbouwde ambulant hulpverlener die wij zoeken? En heb jij zin om direct aan de slag te gaan? Stuur dan je CV naar isa.erhardt@maandag.nl of bel +31 6 10 17 09 47 om vrijblijvend langs te komen voor een kennismaking.

recruiter van de vacature

Isa Erhardt

recruiter van de vacature

Isa Erhardt