handhavingsjurist BAG

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9027561

Over de functie

Voor een grotere Gemeente in West-Brabant zijn wij op zoek naar een aantal juridische medewerkers handhaving met kennis van de BAG. Het gaat hierbij om een fulltime functie, per half maart voor minimaal een half jaar.

De afdeling Veiligheid & Leefomgeving bestaat uit vier teams. Het team Handhaving Bestaande Stad, waar deze functie onder valt, geeft samen met de andere teams uit de keten, uitvoering aan praktisch alle toezicht- en handhavingstaken waar de gemeente verantwoordelijk voor is.
Wegens een achterstand op met name de inspecties voor de BAG, zijn wij op zoek naar een juridisch adviseur met ervaring. Als juridisch adviseur ben je vanuit je expertise en ervaring verantwoordelijk voor:

• Het behandelen en begeleiden van handhavingsprocedures (BAG)
• Het behandelen en begeleiden van bezwaar zaken
• Het opstellen van beschikkingen ten aanzien van handhavingszaken

Je werkt in een teamverband nauw samen met diverse inspecteurs, juridisch medewerkers en collega’s van het team Data Services Ruimte & Gebouwen.
Daarnaast heb je ook regelmatig contact met inwoners of belangen-vertegenwoordigers uit de stad. Vanuit je kennis van de praktijk bespreek je met collega’s bijzonderheden en deel je ervaringen. Je werkt zelfstandig en neemt initiatief. Je bent een stevige gesprekspartner op diverse niveaus en bent positief kritisch. Met onderkenning van de diverse belangen (zoals wet- en regelgeving) streef je ernaar dat in samenwerking met alle relevante in- en extern betrokkenen een voor alle partijen bevredigende oplossing tot stand komt.

Functie eisen

De aard van de werkzaamheden vraagt bij voorkeur een afgeronde juridische opleiding op HBO niveau met ruime ervaring op het gebied van handhaving, bij voorkeur ook inzake BAG-gerelateerde cases.

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings

recruiter van de vacature

Elianne Vrolings