Technisch applicatie beheerder

  • Category ict
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9027321

Over de functie

Voor de IV organisatie van onze opdrachtgever waarin ca. 100 collega’s werkzaam zijn. Naast de CIO Office, verantwoordelijk voor o.a. beleid, architectuur, privacy & security, bestaat de organisatie uit 9 clusters die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de totale IT operatie. De basis ICT voorziening is uitbesteed aan Fujitsu. De IV organisatie is verantwoordelijk voor het door ontwikkelen van de gemeentelijke informatievoorziening. Dit proces kenmerkt zich door verandering en vernieuwing op alle onderdelen en in alle werkzaamheden. Je komt te werken in één van de vier functioneel beheer clusters.
Je komt te werken in het centrale cluster Techniek & Change, die de vier functioneel beheer clusters ondersteunt en de infrastructuur/ platform leveranciers aanstuurt. In dit cluster zitten technisch applicatiebeheerders, de changecoördinator, de security specialisten, de technisch architecten en de database manager. Vanuit hier vinden alle technisch implementaties en changes aan het platform en applicatielandschap plaats.

De Technisch (applicatie)beheerder die wij zoeken, zal zich voornamelijk richten op het technisch (applicatie)beheer van applicaties, koppelingen en de gemeentelijke gegevenshuishouding. De belangrijkste focusgebieden zijn de instandhouding van de omgevingen en het zorgvuldig doorvoeren van wijzigingen.
Aangezien we in opbouw zijn met diverse beheerprocessen en structuren, is ervaring met best practices en methoden als ITIL, ASL , BISL, OTAP en T-map testmanagement een pré.

Functie eisen

Je bent een resultaatgericht teamplayer met goede communicatieve en sociale vaardigheden. Je hebt een afgeronde HBO opleiding op ICT/bedrijfskundig vlak aangevuld met specifieke relevante trainingen en opleidingen of vergelijkbaar. Je bent zowel bekend met het werken in een complexe gemeentelijke omgeving als met samenwerken met externe leveranciers.
Je hebt ervaring met het beheer van complexe informatiesystemen en een diversiteit aan applicaties, waaronder diverse Centric Suites. Daarnaast ben je bekend met van Microsoft servers, IIS applicaties alsmede van Oracle en SQL Server databaseomgevingen.
Het concept Service Georiënteerde Architectuur is jou bekend en je hebt ervaring met (web)services/berichtenverkeer koppelingen tussen interne applicaties, cloud oplossingen en landelijke voorzieningen.
Je hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie en je kent bij voorkeur het domein van de lokale overheid.

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva