Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9027079

Over de functie

Allround jurist handhaving op het gebied van bouw-, milieu-, water en horecarecht? Geïnteresseerd in een opdracht voor een grote uitdagende gemeente in regio Noord-Holland? Solliciteer dan direct!

Als jurist handhaving controleer en adviseer je op naleving van wet- en regelgeving (o.a. Wabo, Bouwbesluit 2012, Drank- en Horecawet, etc.) en voer je de regie op de aanpak van eigen dossiers. Daarnaast beoordeel je de relevantie en haalbaarheid van een te nemen handhavingsbesluit en neem je zonodig initiatieven dan wel maatregelen tot het opleggen van (bestuurlijke) sancties (zoals legalisatieonderzoeken, intrekken vergunningen of ontheffingen, preventieve handhavingsbesluiten etc). De jurist handhaving is tevens belast met het opstellen van adviezen voor de portefeuillehouders en management, stelt beschikkingen op en behandelt ingekomen zienswijzen en vertegenwoordigt het bestuur bij bezwaarprocedures.
Naast deze taken volg je vakinhoudelijke ontwikkelingen en vertaal je deze in beleidsuitgangspunten en procedures en implementeert dit in de afdeling,

In de uitvoering van handhaving van wet- en regelgeving werk je nauw samen met andere disciplines. Je bent verantwoordelijk voor verslaglegging van je bevindingen en draagt zorg voor een complete registratie en dossieropbouw. Je voert gesprekken met diverse partijen over bestuurlijke handhavingsaangelegenheden in o.a. conflictsituaties. Als jurist handhaving neem je deel aan (complexe) projecten, met betrekking tot bijvoorbeeld woonfraude en brandveiligheid. Tot slot lever je input en neem je deel aan stedelijke overleggen over ontwikkelingen, processen of lopende dossiers.

Functie eisen

• HBO/WO werk- en denkniveau op juridisch/bestuurlijk vlak;
• Minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een bestuurlijke omgeving, met specifiek kennis van bestuursrecht, waaronder het handhavingsrecht, het omgevingsrecht, nautisch recht, horecarecht en het milieurecht;
• Ruime ervaring met het opstellen van en adviseren over handhavingszaken en beleid;
• Bij voorkeur kennis van Bouwbesluit, APV, Activiteitenbesluit, Woningwet en Wabo;
• Bij voorkeur ervaring als handhavingsjurist binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

recruiter van de vacature

Mai Pham

recruiter van de vacature

Mai Pham