Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9027049

Over de functie

Ben jij een allround juridisch handhaver op het gebied van bouw- milieu-, water en horecarecht? Durf jij de uitdaging aan te gaan om gericht toezicht te houden en handhaven, met slimme methoden en in samenwerking met anderen? Dan pas jij in dit team!

Als juridisch handhaver controleer en adviseer je op naleving van wet- en regelgeving (o.a. Wabo, Bouwbesluit 2012, Drank- en Horecawet, etc.) en voer je de regie op de aanpak van eigen dossiers. Daarnaast beoordeel je de relevantie en haalbaarheid van een te nemen handhavingsbesluit en neem je zo nodig initiatieven dan wel maatregelen tot het opleggen van (bestuurlijke) sancties (zoals legalisatieonderzoeken, intrekken vergunningen of ontheffingen, preventieve handhavingsbesluiten etc). De juridisch handhaver is tevens belast met het opstellen van adviezen voor de portefeuillehouders en management, stelt beschikkingen op en behandelt ingekomen zienswijzen en vertegenwoordigt het bestuur bij bezwaarprocedures.

Naast deze taken volg je vakinhoudelijke ontwikkelingen en vertaal je deze in beleidsuitgangspunten en procedures en implementeert dit in de afdeling,

In de uitvoering van handhaving van wet- en regelgeving werk je nauw samen met andere disciplines. Je bent verantwoordelijk voor verslaglegging van je bevindingen en draagt zorg voor een complete registratie en dossieropbouw. Je voert gesprekken met diverse partijen over bestuurlijke handhavingsaangelegenheden in o.a. conflictsituaties.
Als juridisch handhaver neem je deel aan (complexe) projecten, met betrekking tot bijvoorbeeld woonfraude en brandveiligheid. Tot slot lever je input en neem je deel aan stedelijke overleggen over ontwikkelingen, processen of lopende dossiers.

Functie eisen

• Jij beschikt minimaal over een HBO/WO werk- en denkniveau op juridisch/bestuurlijk vlak.
• Jij hebt minimaal 3-5 jaar relevante werkervaring in een bestuurlijke omgeving, met specifiek kennis van bestuursrecht, waaronder het handhavingsrecht, het omgevingsrecht, nautisch recht, horecarecht en het milieurecht.
• Jij hebt ruime ervaring met het opstellen van en adviseren over handhavingszaken en beleid.

Beschik jij ook over het volgende:
• Kennis van Bouwbesluit, APV, Activiteitenbesluit, Woningwet en Wabo;
• Ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving;
• Aantoonbare ervaring als handhavingsjurist.

Dan ben jij de Jurist Handhaving die wij zoeken en kan jij binnenkort bij een grote gemeente aan de slag! Solliciteer vandaag nog door je CV naar onderstaand e-mailadres toe te sturen.

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman