Allround Jurist Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9027049

Over de functie

Ben jij een allround juridisch handhaver op het gebied van bouw- milieu-, water en horecarecht? Wil je vanuit een vast dienstverband bij Maandag verschillende gemeenten helpen met handhavingszaken? Lees dan snel verder!

Als juridisch handhaver controleer en adviseer je op naleving van wet- en regelgeving (o.a. Wabo, Bouwbesluit 2012, Drank- en Horecawet, etc.) en voer je de regie op de aanpak van eigen dossiers. Daarnaast beoordeel je de relevantie en haalbaarheid van een te nemen handhavingsbesluit en neem je zo nodig initiatieven dan wel maatregelen tot het opleggen van (bestuurlijke) sancties (zoals legalisatieonderzoeken, intrekken vergunningen of ontheffingen, preventieve handhavingsbesluiten etc). De juridisch handhaver is tevens belast met het opstellen van adviezen voor de portefeuillehouders en management, stelt beschikkingen op en behandelt ingekomen zienswijzen en vertegenwoordigt het bestuur bij bezwaarprocedures.

Naast deze taken volg je vakinhoudelijke ontwikkelingen en vertaal je deze in beleidsuitgangspunten en procedures en implementeert dit in de afdeling,

In de uitvoering van handhaving van wet- en regelgeving werk je nauw samen met andere disciplines. Je bent verantwoordelijk voor verslaglegging van je bevindingen en draagt zorg voor een complete registratie en dossieropbouw. Je voert gesprekken met diverse partijen over bestuurlijke handhavingsaangelegenheden in o.a. conflictsituaties.
Als juridisch handhaver neem je deel aan (complexe) projecten, met betrekking tot bijvoorbeeld woonfraude en brandveiligheid. Tot slot lever je input en neem je deel aan stedelijke overleggen over ontwikkelingen, processen of lopende dossiers.

Functie eisen

De Jurist Handhaving die wij zoeken beschikt over:
• Een afgeronde HBO of universitaire opleiding Rechten;
• Minimaal enkele jaren ervaring als handhavingsjurist binnen een gemeente;
• Ruime ervaring met het opstellen van en adviseren over handhavingszaken en beleid;
• Uitstekende en actuele kennis van bestuursrecht, waaronder het handhavingsrecht, omgevingsrecht, horecarecht en het milieurecht;
• Kennis van Bouwbesluit, APV, Activiteitenbesluit, Woningwet en Wabo.


Ben jij de Jurist Handhaving die wij zoeken? Solliciteer vandaag nog door je CV naar onderstaand e-mailadres toe te sturen.

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman