Milieu inspecteur

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9026821

Over de functie

Heb jij kennis van relevante wet- en regelgeving op het vlak van milieu, vooral gericht op horecaoverlast en evenementen? Zou je nooit kiezen voor een kantoorbaan, is afwisseling je op het lijf geschreven? Kan je goede rapportage schrijven? Heb je kennis van de regels en kan je deze regels ook uitleggen aan vergunninghouders, bewoners en gebruikers? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Werkzaamheden:
Als milieu-inspecteur voer je zelfstandig inspecties uit en controleer je of bedrijven voldoen aan de wettelijke bepalingen (waaronder die op het gebied van de Wet milieubeheer, Activiteitenbesluit, Drank en Horecawet en andere relevante regelgeving). In de uitvoering van deze toezichtstaken ben je in staat om mogelijke risico's, afwijkingen en overtredingen te signaleren en te rapporteren. In dergelijke gevallen adviseer je betrokkenen over de te nemen maatregelen en beoordeel je samen met de juridisch handhavers de relevantie en haalbaarheid van een te nemen handhavingsbesluit. Bij geconstateerde overtredingen tref je maatregelen tot het opleggen van (bestuurlijke) sancties en stel je een constateringsrapport en constateringsbrief op. Je adviseert en informeert betrokken partijen over regelgeving en procedures. In de uitvoering van toezicht op en handhaving van wet- en regelgeving werk je nauw samen met andere disciplines. Je bent verantwoordelijk voor verslaglegging van je bevindingen en draagt zorg voor een complete registratie en dossieropbouw. Je signaleert vakinhoudelijke ontwikkelingen en levert input voor operationele beleidsuitgangspunten en processen. Je voert gesprekken met diverse partijen over bestuurlijke handhavingsaangelegenheden in o.a. conflictsituaties.

Het behandelen van klachten is een belangrijk onderdeel van de functie. De klachten betreffen veelal klachten met betrekking tot horecazaken. Vanwege de aard van de klachten zal de milieu-inspecteur tevens met regelmaat beschikbaar moeten zijn tijdens de weekenden (nachten).

Functie eisen

• Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau én bent in het bezit van een erkend én relevant diploma;
• Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving, waaronder Wet milieubeheer en Activiteitenbesluit;
• Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare relevante ervaring opgedaan in een soortgelijke positie;
• Je bent met regelmaat beschikbaar tijdens de weekenden (nachten). Dit in verband met de aard van de klachten;
• Je hebt ervaring in het voeren van overleg met belanghebbenden.

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman