Coordinator OIS

  • Category ict
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9026539

Over de functie

De opdrachtgever is op zoek naar een ervaren Coördinator die passie heeft voor user-centered werken, gebruikersonderzoek, innovatie en Agile/Scrum ontwikkelen. Een professional die denkt in oplossingen in plaats van problemen en doorzet wanneer uitdagingen complex worden. Iemand die met voldoende autoriteit en een enorme berg enthousiasme een innovatie project in drie maanden kan laten slagen.
Als Coördinator ga je aan de slag bij een onderdeel van Onderzoek, Informatie en Statistiek (OIS).  Jij zal onderdeel zijn van het innovatie team. Samen met burgers en (uitvoerende) ambtenaren ontwikkelt het team in een periode van 3 maanden een écht werkende oplossing voor een tastbaar probleem. Dat doen zij daar waar het probleem zich afspeelt. Dus als zij toezichthouders op de Nieuwmarkt helpen, huren zij een marktkraam af om daar te ontwikkelen. Of als er 's nachts overlast is op het Rembrandtplein, dan zijn ze daar 's nachts te vinden. Hiermee zorgen zij voor verandering die echt iets oplost voor burgers en laten ambtenaren zien welke nieuwe technische mogelijkheden er zijn om te veranderen.

Jij begeleidt dit hele traject. Je stemt het project inhoudelijk af met de opdrachtgever. Zorgt voor een helder geformuleerde probleemstelling en het juiste mandaat om het project uit te voeren. Vervolgens zorg je voor een creatief team van designers en ontwikkelaars waarmee je het team vormt. In het traject begeleid je het team enerzijds in de Fixxx methode (een human centered design aanpak speciaal ontworpen voor gemeentes) en anderzijds de opdrachtgever die als gedelegeerd product-owner optreedt. Tot slot ben je een stormram met tact, die ervoor zorgt dat er binnen drie maanden ook daadwerkelijk een geïmplementeerde oplossing is.

Functie eisen

Jij bent in het bezit van:
- Minimaal over een WO werk- en denkniveau
- In de afgelopen 5 jaar minimaal 2 jaar aantoonbare ervaring met het aansturen van user-centered designteams
- Aantoonbare ervaring met innovatie trajecten binnen politiek-bestuurlijke omgevingen
- Minimaal 1 jaar ervaring heeft bij een gemeente (bij voorkeur een G4 gemeente)
- Minimaal 1 jaar ervaring als Product Owner
-

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva

recruiter van de vacature

Katja Bobyleva