Projectleider Economische Zaken

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9026497

Over de functie

Voor een van onze opdrachtgevers in regio Amsterdam zoeken we een ondernemende senior projectleider met ervaring met economische vraagstukken.

Speerpunt van het gemeentelijk bestuur bij deze gemeente is het economisch beleid; ruimte bieden aan ondernemers en het creëren van kwalitatieve en duurzame groei zowel op lokale als (boven)lokale schaal. De gemeente wilt het economisch beleid samen met de ondernemers vormgeven. De economische visie wordt binnenkort voorgelegd aan de gemeenteraad.
We zijn op zoek naar een projectleider economische zaken die de recent vastgestelde visie op economie uitwerkt in een actieprogramma. Een degelijk organisatieadvies formuleert, op basis waarvan de uitvoering van de gemeentelijke processen op dit beleidsterrein (waaronder accountmanagement, ondernemersloket, verbindingen met andere beleidsterreinen zoals Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, duurzaamheid, RO, etc.) toekomstbestendig ingericht wordt. Zorg draagt voor de uitvoering van het actieprogramma, inclusief de aansturing van de (deel-)projectleiders. Bestuurlijke advisering levert op het brede terrein van economie en de aanpalende beleidsterreinen. Een goede sparringpartner is voor onze externe stakeholders op dit beleidsterrein.

Als projectleider hou jij je bezig met het omzetten van de economische visie naar pragmatische uitvoeringsoplossingen. Uitvoering die ter hand wordt genomen met ondernemers en andere stakeholders. Je legt daartoe verbinding met relevante partijen en – ontwikkelingen, en zorgt voor de structuur die nodig is om inzicht te houden en voortgang te houden op de doelstellingen. Je hebt ruime ervaring in een politiek bestuurlijke omgeving en je hebt ervaring of affiniteit met co-creatie. Sterke communicatieve vaardigheden zowel in woord als schrift zijn een vereiste.

In het eerste halfjaar houdt je je bezig met:
•Het actieprogramma (binnen 2 maanden na vaststelling visie)
•Het organisatieadvies (binnen 3 maanden na vaststelling visie)
•De inrichting van het uitvoeringsprogramma (binnen 3 maanden na vaststelling visie)

Functie eisen

• Minimaal afgeronde HBO bachelor of WO opleiding;
• Aantoonbare kennis en werkervaring met het gemeentelijk beleidsterrein Economie en ondernemerschap;
• Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 6 jaar als projectleider of programmamanager op het gebied van beleidsimplementatie.

recruiter van de vacature

Mai Pham

recruiter van de vacature

Mai Pham