Juridisch Medewerker Handhaving

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9026348

Over de functie

Aan de slag op het gebied van Handhaving? Wegens piekbelasting zijn wij per direct op zoek naar een Juridisch Medewerker Handhaving!

De gemeente bevordert de veiligheid en leefbaarheid in regio Amsterdam door professioneel toezicht te houden op en de naleving te handhaven van wet- en regelgeving en vergunningen. De afdeling werkt volgens een integrale en uitvoeringsgerichte aanpak op het terrein van openbare orde en veiligheid, het omgevingsrecht en handhaving openbare ruimte.

Als juridisch medewerker handhaving ben je verantwoordelijk voor de handhaving van de aandachtsvelden binnen het team: bouw, milieu, brandpreventie, bijzondere woonvormen zoals woonwagens en woonschepen. Vanwege piekbelasting in het team zoekt de gemeente tijdelijke versterking.
De inspecteurs van het team voeren controles uit waarna jij het handhavingstraject voor jouw rekening neemt op basis van de handhaving stappenplannen.
Je levert juridische producten en draagt zorg voor de signalering van veranderingen in wet- en regelgeving en implementatie hiervan in gemeentelijke regelgeving en procedures. Daarnaast lever je een actieve bijdrage aan nieuwe handhavingsprogramma’s en verricht je ondersteunende werkzaamheden voor het team.

Functie eisen

• Afgeronde HBO opleiding in de juridische richting;
• Minimaal 2 jaar recente ervaring met het omgevingsrecht, bij voorkeur op het gebied van handhaving en bij of voor een gemeentelijke organisatie;
• Kennis en ervaring met politiek bestuurlijke sensitiviteit.

Bij deze opdracht wordt om een motivatiebrief gevraagd.

recruiter van de vacature

Mai Pham

recruiter van de vacature

Mai Pham