Beleidsmedewerker Jeugd

  • Category sociaal domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9026003

Over de functie

Kan jij veel ballen tegelijk in de lucht houden? Heb je veel ervaring met integrale vraagstukken op het gebied van jeugd, onderwijs en jeugdhulp? Ben je gewend te werken in een politiek-bestuurlijk complexe context?

Voor een gemeente in regio Utrecht zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Jeugd. Het gaat om een opdracht van minimaal een half jaar voor 32 uur per week.

Als beleidsmedewerker Jeugd verricht je belangrijke werkzaamheden bij de transitie en transformatie van de jeugdzorg maar ook in het hierbij behorende preventieve voorveld. Hierbij kun je denken aan het voorbereiden, ontwikkelen en implementeren van beleid op het brede terrein van het lokale jeugdbeleid. Verder participeer je in verschillende interne en externe overlegsituaties. Ook lever je een bijdrage aan clusteroverschrijdende programmalijnen en ondersteun je de wethouder op bestuurlijk niveau.

Je overziet de onderlinge samenhang met de overige decentralisatieprocessen waar gemeenten mee te maken hebben. Je hebt naast inhoudelijke kennis ook aandacht voor procedures en aanpassing van beschikkingen en verordeningen in het kader van de decentralisaties. Je bent bovengemiddeld goed in mondelinge en schriftelijke communicatie. Zo kun je onder andere goed luisteren, communiceer je gemakkelijk met diverse doelgroepen en kun je je boodschap begrijpelijk overbrengen. Je legt gemakkelijk contact en schrijft logisch opgebouwde en kernachtige stukken.

Functie eisen

HBO+/academisch werk- en denkniveau
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als beleidsmedewerker binnen het Sociaal Domein bij een gemeente.
Minimaal 2 jaar werkervaring met integrale vraagstukken op het gebied van jeugd, onderwijs en jeugdhulp
Per direct beschikbaar voor 32 uur per week

recruiter van de vacature

Amal El Hachmioui

recruiter van de vacature

Amal El Hachmioui