Constructeur

  • Category bouw en civiel
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9025995

Over de functie

Als constructeur controleer en toets je de bij vergunningsaanvragen behorende constructietekeningen en berekeningen aan de hand van het Bouwbesluit. Hierbij beoordeel je zowel de constructieve veiligheid als de bruikbaarheid behorende bij aangevraagde en verleende omgevingsvergunningen.

Jij bent verantwoordelijk voor het aan het Bouwbesluit toetsen van de constructieve veiligheid van vergunningsaanvragen en de daarin genoemde normen. Ditzelfde geldt voor het controleren van de veiligheid van verleende vergunningen in de uitvoeringsfase. Een andere verantwoordelijkheid is het vertalen van constateringen en aandachtspunten naar heldere en begrijpelijke opmerkingen voor de aanvragers. Jij communiceert duidelijk, helder en vooral juridisch juist over de constructieve veiligheid van bouwplannen met de ontwerpend constructeur, architect, aanvrager of vergunninghouder. Tot slot treed je op als contactpersoon voor bedrijven, burgers en/of instellingen en fungeer je als vraagbaak voor je collega’s.

Functie eisen

Minimaal een afgeronde HBO Bachelor Bouwkunde of Civiele Techniek;
Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring in de afgelopen 5 jaar als constructeur bij een gemeente;
Aantoonbare kennis van het Bouwbesluit 2012 en overige technische bouwregelgeving, blijkend uit relevante opleidingen, cursussen of werkervaring.

recruiter van de vacature

Sabine Kuijt

recruiter van de vacature

Sabine Kuijt