WMO consulent

  • Category sociaal domein
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9025608

Over de functie

Vind jij het leuk om mensen te helpen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid? Heb jij graag een adviserende rol waarbij je verantwoordelijk bent voor het indiceren, selecteren en adviseren ten behoeve van aanvragen in WMO? Kun jij zowel de oude als de nieuwe stijl uitvoeren en heb je ervaring in begeleiding?
Reageer dan snel op de functie van WMO consulent!

Het liefst heb je ervaring vanuit de 'oude' Wmo en ben je meegegaan in de ontwikkeling van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning. Hierdoor heb je een brede kennis en kun je schakelen tussen WLZ, WMO, Jeugd, Participatie en AWBZ.
Als Consulent WMO leg je huisbezoeken af en stel je zelfstandig (her)indicaties op. Je voert daarvoor ”het gesprek” en adviseert over je beslissingen aan de hand van wet- en regelgeving, jurisprudentie en het gemeentebeleid.
Het is hierbij belangrijk dat je werkt volgens het principe van de kanteling: eerst door gebruik te maken van het eigen vermogen en netwerk van de cliënt, dan met de hulp van vrijwilligers en, indien van toepassing, met hulp van de gemeente.
Je zet de cliënt op een positieve manier in zijn kracht.
Verder stel je rapportages en beschikkingen op en werk je samen met externe partijen.
Essentieel is dat je in staat bent het functioneren van de cliënt te analyseren aan de hand van kennis over ziektebeelden, functiestoornissen, beperkingen en participatieproblemen. Bij gebrek aan objectiveerbare informatie win je medisch advies in.

Functie eisen

- Relevante gemeentelijke ervaring;
- Kennis van wet- en regelgeving WMO oude en nieuwe stijl;
- Ervaring in begeleiding;
- Je hebt een klant- en service gerichte instelling;
- Je beschikt over een brede kennis van de zorgvoorzieningen en het sociale zekerheidsterrein;
- Je bent in staat problemen te signaleren en deze op te lossen;
- Je bent per direct beschikbaar.

Wij stellen alle sollicitaties op prijs. Mocht je binnen één week geen reactie hebben ontvangen, dan kun je ervan uitgaan dat je cv niet wordt meegenomen in de verdere procedure. Wel houden wij je cv in ons bestand!

recruiter van de vacature

Marree Kemps

recruiter van de vacature

Marree Kemps