Basisarts ANIOS verzekeringsgeneeskunde

  • Category zorg-zorg overig
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9025211

Over de functie

Gezocht: (basis)artsen met een BIG registratie die een jaar ervaring willen opdoen in de verzekeringsgeneeskunde. Ook zij-instromers zijn welkom.


Het UWV zoekt (basis)artsen met een BIG registratie. Je beoordeelt cliënten die door ziekte of een andere sociaal medische oorzaak (gedeeltelijk) niet meer kunnen werken en in een uitkeringssituatie zijn beland of een arbeidsongeschiktheidsuitkering hebben aangevraagd. Vanuit je medisch specialisme beoordeel je binnen een wettelijk kader de mogelijkheden van onze cliënten om terug te keren in het arbeidsproces.

Je werkt in professionele teams en werkt aan jouw eigen resultaat en dat van het team. Vakinhoudelijk en bedrijfskundig draag je bij aan een constante verbetering van de kwaliteit, resultaten en verdere professionalisering van de organisatie en beroepsgroep. Teamleden hanteren korte communicatielijnen en werken intensief en op basis van wederzijds respect met elkaar samen.

Met je medische vakinhoudelijke kennis lever je een directe bijdrage aan de verdere ontwikkeling van de sociaal-medische kennis van UWV om daarmee het kennisniveau en het innoverende vermogen van de verzekeringsartsen en arbeidsdeskundigen te verhogen.


Wat er verwacht wordt:

Als anios start je met een verkorte basisopleiding van het UWV van 4 tot 6 weken. Dit is een leer-werktraject, waarbij je in de praktijk onder supervisie van een ervaren verzekeringsarts werkzaamheden verricht en daarnaast de theoretische kaders krijgt aangereikt in een klassikale setting en via e-learning. Gedurende het jaar dat je bij UWV werkt behoud je deze ervaren verzekeringsarts, die jouw beslissingen beoordeelt en contrasigneert.

Er is een beperkt aantal opleidingsplekken om je te specialiseren tot verzekeringsarts. Wanneer je een half jaar bij het UWV als anios hebt gewerkt bestaat de mogelijkheid om door te stromen naar een aios opleidingsplek. Dit is afhankelijk van je eigen motivatie daartoe en je beoordeling vanuit UWV. Dan volg je gedurende een half jaar de basisopleiding verzekeringsgeneeskunde (BOVG) en vervolgens de opleiding tot verzekeringsarts aan de Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH) of de Sociaal Geneeskundige Beroeps opleiding (SGBO).

Functie eisen

•Je beschikt over een afgeronde opleiding geneeskunde en een BIG registratie
•Werkervaring in de sociale geneeskunde of in het ziekenhuis is een pré, maar geen vereiste
•Je persoonlijke kwaliteiten kenmerken zich door integriteit, deskundigheid, respect en vastberadenheid.
•Je bent samenwerkingsgericht en zet graag een teamprestatie neer met de vrijheid van professionele zelfstandigheid.

Waarom via Maandag®? Maandag® ontvangt doorlopend interessante vacatures binnen de gezondheidszorg, zo ook voor de functie van basisarts. Tijdens het beoefenen van de functie zoekt Maandag® eventueel met jou mee naar andere functies en mogelijkheden.

Interesse in deze functie? Solliciteer dan via onderstaande knop.

recruiter van de vacature

Lynn Hoes

recruiter van de vacature

Lynn Hoes