Behandelaar Verslavingszorg

  • Category zorg-ggz
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9025203

Over de functie

Ben jij een orthopedagoog of psycholoog met lef? Ga dan deze uitdaging aan.

Voor één van onze opdrachtgevers binnen de verslavingszorg zijn wij op zoek naar een orthopedagoog of basispsycholoog met behandelervaring. Doel van de functie is immers behandelen en bewaken van de voortgang van cliënten, het voeren van regie en coördineren van individuele behandeling. Heb jij ervaring met het behandelen van jongeren en jongvolwassenen, bij voorkeur binnen de verslavingszorg? Dan is dit dè functie voor jou.

Als behandelaar heb je individuele gesprekken met cliënten, waarin elementen van Cognitieve Gedragstherapie en motiverende gesprekstechnieken worden toegepast. Naar aanleiding van deze gesprekken en terugkoppelingen van collega's evalueer en stel je waar nodig het behandelplan en individuele behandeldoelen van de cliënt bij. Je coördineert en regisseert het (bijgestelde) behandelplan binnen de kliniek en met andere locaties (dit in verband met nazorg en externe zorgcoördinatie), door afstemming en overleg met verschillende disciplines. Daarnaast organiseer je een verbindingsdag en contactmomenten met ouders van de cliënt. Naast de individuele gesprekken lever je een inhoudelijke bijdrage aan de groepssessies. Alle behandelingen die direct of indirect betrekking hebben op de cliënt worden bovendien door jou geregistreerd en gerapporteerd, hieronder valt ook de eindrapportage van de cliënt.

Je wordt hiërarchisch aangestuurd door de hoofdbehandelaar en maakt zelf onderdeel uit voor een behandelteam.

Functie eisen

- Afgeronde WO-opleiding in Orthopedagogiek of Psychologie
- Enkele jaren individuele behandelinhoudelijke werkervaring in de gedrags- en/of verslavingszorg
- Beschikt over kennis van psychopathologie en diagnostiek bij kinderen en jongvolwassenen.
- Daadkrachtig, oplettend en goed in staat om overzicht te bewaren.
- Cliëntgerichte aanpak: in staat om een vertrouwensrelatie op te bouwen, te stimuleren, motiveren, overtuigen en bemiddelen.
- Goede schriftelijke en mondelingen uitdrukkingsvaardigheden.

Interesse in deze functie? Solliciteer dan via onderstaande knop.

recruiter van de vacature

Lynn Hoes

recruiter van de vacature

Lynn Hoes