Adviseur Economie

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9024914

Over de functie

Binnen deze gemeente in de regio Utrecht draag je als Adviseur Economie zorg voor de uitvoering van het gemeentelijk beleid op het gebied van, het woord zegt het al, economie. Het gaat met name om de ruimtelijke aspecten van de economie, bijvoorbeeld het detailhandelsbeleid, de provinciale ruimtelijke kaders hiervoor, werklocaties, et cetera. De functie valt binnen de afdeling Woon- en Werkklimaat, waarin ruim 50 medewerkers zitten.

Je werkzaamheden zullen zeer uiteenlopend zijn. Vanuit je functie bedenk je oplossingen voor maatschappelijke opgaven en richt je de processen in en voert ze ook uit om problemen op te lossen en snel resultaat te boeken. Daarnaast adviseer je ten aanzien van de realisatie van de beleidsdoelen van het bestuur. In verband hiermee ontwikkel je (mede) de strategie en aanpak van programma’s en projecten die zijn gericht op de realisatie van beleidsdoelen. Ook houd je relevante trends en ontwikkelingen in de gaten. De Adviseur Economie is daarnaast een netwerker en kan de rol van accountmanager invullen. Je treedt op als intermediair tussen de gemeente en een bedrijf of instelling. Ook creëer en beheer je randvoorwaarden op het gebied van tijd, geld, kwaliteit en organisatie en doe je voorstellen met betrekking tot het ontwikkelen of wijzigen van processen, plannen en instrumenten. De functie houdt tevens in dat je informatie en rapportages genereert voor het management en bestuur over de voortgang van het beleid. Naast voornoemde werkzaamheden zal je deelnemen aan externe en interne overleggen (meeste overleggen zijn intern), waarin je de standpunten van de organisatie uitdraagt en in staat bent om te onderhandelen. Je adviseert zelfstandig over specialistische werkzaamheden ten behoeve van één of meerdere afdelingen of de gehele organisatie (intern adviseur).
Het werk wordt bepaald door ruime richtlijnen, zoals deze door het management zijn aangegeven, maar de functionaris is mede richtinggevend. De wijze van aanpak en uitvoering wordt voor een groot deel aan de functionaris zelf overgelaten.

Functie eisen

• Je beschikt over een afgeronde hbo-opleiding;
• Minimaal 3 jaar werkervaring als gemeentelijk beleidsadviseur op het gebied van economie en je hebt aantoonbaar affiniteit met de ruimtelijke aspecten van het beleid op het gebied van economie.

recruiter van de vacature

Steven Stokkers

recruiter van de vacature

Steven Stokkers