Gedragswetenschapper

  • Category zorg-ggz
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9024717

Over de functie

De zorg voor kinderen en volwassenen met een beperking is de toekomst waarin op dit moment nog veel te ontdekken valt. Hierdoor zijn er voldoende mogelijkheden om invulling te geven aan het mooie vak van Gedragsdeskundige. Wij zoeken, voor een organisatie in Den Haag, een oplettende, invoelende collega met doorzettingsvermogen en overtuigingskracht.

Je levert een bijdrage aan het opstellen en evalueren van individuele zorgplannen en Meerzorg aanvragen. Je analyseert, bespreekt en verheldert problemen en draagt ideeën en werkbare oplossingen aan bij vragen over de begeleiding van cliënten. Je geeft gevraagd en ongevraagd gedragsdeskundig advies aan (persoonlijk) begeleider en zorgmanager over verbetering van methodiek en aanpak van de zorg. Je levert een bijdrage aan deskundigheidsbevordering van de begeleiders. Je bent eindverantwoordelijk voor de behandeling van cliënten, onder andere d.m.v. teaminstructie en eventuele crisisinterventie. Indien nodig voer je directe behandeling uit. Je hebt de verantwoordelijkheid het behandeldossier up to date te houden. Je adviseert de zorgmanager over de in- en uitstroom van cliënten. Naast het signaleren van relevante ontwikkelingen binnen eigen vakgebied, breng je voorstellen voor beleidsontwikkeling in.

Functie eisen

- Je hebt een universitaire opleiding orthopedagogiek, klinische of ontwikkelingspsychologie met aantekening diagnostiek, bij voorkeur aangevuld met een opleiding tot GZ-psycholoog.
- Je hebt ervaring als gedragsdeskundige.
- Je hebt ervaring in het werken met mensen met een (zeer ernstige) verstandelijke beperking én gedragsproblemen. Het is een pre als je ervaring hebt met Meerzorg aanvragen.
- Je beschikt niet alleen over gedragsdeskundige kennis en vaardigheden, maar ook over kennis van relevante wet- en regelgeving.
- Je weet alles over Triple-C of bent bereid je dit op korte termijn eigen te maken en deze visie uit te dragen.
- Je bent in staat om zelfstandig de prioriteiten en je aanpak te bepalen en je werkt zorgvuldig en systematisch aan diagnostiek, behandeling, rapportage en advies.
- Niet alleen in de contacten met cliënten heb je behoorlijk wat tact, inlevings- en motiverend vermogen, maar ook in de adviezen aan team en (individuele) begeleiders kun je met enthousiasme overtuigen en motiveren tot kwaliteitsverbetering van de begeleiding en daarmee de kwaliteit van leven van cliënten.
- Je hecht waarde aan een goede samenwerkingsrelatie met verwanten. Je weet met de zorgmanager en (para)medici een goede werkrelatie op te bouwen.

recruiter van de vacature

Stephanie Wagemakers

recruiter van de vacature

Stephanie Wagemakers