Vertrouwensarts

  • Category zorg-zorg overig
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau wo
  • remoteId 9024708

Over de functie

Kleine blauwe plekken. Een signaal van de buren. De huisarts die zijn twijfels heeft. Ruim 3 procent van de kinderen in Nederland heeft te maken met kindermishandeling. Jij als vertrouwensarts speelt een belangrijke rol in het (voor-)onderzoek en signalering. Durf jij die verantwoordelijke taak op je te nemen?

Jij slaat een brug tussen de gezondheidszorg en de jeugdzorg. Als vertrouwensarts ben je een belangrijke schakel in het proces van het erkennen van huiselijk geweld. Je beoordeelt medische aspecten van mishandeling, verwaarlozing en misbruik vanuit jouw medische kennis. Hierin blijf je alert en ga je secuur te werk. Steken laten vallen past niet bij jou: je bent messcherp en houdt de situatie nauwlettend in de gaten. Vanuit jouw eigen expertise lever je toegevoegde waarde aan beleids- en kennisontwikkeling en word je betrokken bij alle meldingen waarbij sprake is van lichamelijke mishandeling, acute ernstige of levensbedreigende situaties.

Zo kan een casus eruit zien…

De basisschool waar Bibi (7) naar school gaat heeft aan de bel getrokken. Haar moeder meldt haar zo’n 3 tot 4 keer in de maand ziek en onlangs ontdekte de basisschool docente van Bibi een blauwe plek in de nek van het meisje. Dit was voor de basisschool genoeg aanleiding om een melding te maken bij Veilig Thuis. Veilig Thuis is er direct mee aan de slag gegaan en heeft jou als vertrouwensarts ingeschakeld. Je gaat op onderzoek uit en checkt de situatie van het meisje. In het gesprek met de ouders wordt gezegd dat Bibi haar nek heeft gestoten. Verder worden er nog een aantal dingen benoemd die vraagtekens bij je oproepen. Deze zaak klopt niet. Je onderzoekt het meisje op medische aspecten en ontdekt nog meer plekken. Na overleg met de huisarts blijkt dat er wel meer punten niet kloppen. Je schakelt met Jeugdbescherming en Jeugdbeschermer Astrid gaat samen met de ouders in gesprek om tot een betere opvoeding te komen. Jij laat hier de casus los.

Als vertrouwensarts heb je de rol van uitvoerder en adviesgever. Je werk is verre van makkelijk, maar je weet de juiste balans tussen afstand en nabijheid tot een casus te behouden. Voldoe je ook nog aan onderstaande punten? Dan maak ik graag kennis met je!

Functie eisen

• Je hebt een geneeskundige opleiding afgerond

• Bij voorkeur is deze opleiding aangevuld met de opleiding Arts Maatschappij en Gezondheid

• Je bent een echte generalist binnen huiselijk geweld en hebt dan ook kennis van omliggende (specifieke) vakgebieden alsmede de vormen van geweld

• Werkervaring als vertrouwensarts is van belang

• Je bent BIG geregistreerd en hebt een registratie van Vertrouwensartsen van de VVAK

Wat biedt Maandag® jou?

• Salaris op basis van CAO Jeugdzorg zoals die nu luidt. Inschaling gebeurt op basis van opleiding en ervaring

• Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen

• Gedurende je opdracht word je begeleid door je accountmanager en recruiter

Het aantal uren, de standplaats en de startdatum zijn in overleg. Interesse in een vrijblijvende kennismaking? Neem dan contact op met Annebel Buermans via 06 12881447 of Annebel.buermans@maandag.nl!

recruiter van de vacature

Tarik Amri-Karkri

recruiter van de vacature

Tarik Amri-Karkri