Inkoop Controller

  • Category financieel
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9024551

Over de functie

Als inkoop controller ontvang je leiding van en rapporteer je aan de Finance Director van de business unit, de grootste business unit van het bedrijf die met de belangrijkste leveranciers samenwerkt. Je bent business partner van de strategische partnermanagers en de tactische inkopers (business units). Bovendien werk je nauw samen met het ICT team, Group Finance waaronder Treasury, de (bedrijfs-) jurist, maar ook met verschillende leveranciers.

Je houd je bezig met ontwikkeling en onderhoud inkoopdashboards op totaalniveau, per business unit en per leverancier. Je draagt zorg voor periodieke informatievoorziening over en aan leveranciers alsmede evaluaties ter voorbereiding op en na afloop van het seizoen. Daarnaast het (functioneel) beheer digitale inkoop en ontwikkeling rapportages. Je voert control op margeontwikkeling, bonussen en leverperformance: mede verantwoordelijk voor totstandkoming, analyse en rapportage over budget, forecasts en actuals, alsook monitoring en het pro actief signaleren van benodigde acties ter realisatie en controle op de afrekening van bonussen. Ook ben je bezig met het opstellen en onderhouden van standaard raamovereenkomst en inkoopvoorwaarden in afstemming met (bedrijfs-) jurist. Ook doe je de inrichting en (functioneel) beheer Contractbeheerprogramma; bewaken uniformiteit bedrijf breed. Je analyseert en monitort het werkkapitaal (-verbeteringen). Ook neem je deel aan en voer je(business) projecten uit vanuit finance en control perspectief, waaronder een constructieve bijdrage leveren vanuit inkoop control aan de opzet en inrichting van het nieuwe ERP-systeem. Je bent ook pro actief verbetervoorstellen aan het doen en ben je gevraagd en ongevraagd adviseren van het management met betrekking tot het financieel economische beleid. Ook lever je een actieve bijdrage aan het leveren optimalisatie van de administratieve organisatie en interne controle (AO/IC). Als laatst signaleer en rapporteer je over risico’s, doe je verbetervoorstellen om risico’s te voorkomen en zonodig implementeer je deze.

Functie eisen

• Een afgeronde opleiding op academisch niveau of HBO+ niveau, aanvulling met RC is een pré.
• Dit is jouw 2e (business) control rol binnen een veranderende omgeving (5 – 7 jaar relevante werkervaring). Ervaring met inkoop control is een pré.
• Affiniteit met en kennis van automatisering (incl. Excel) is nodig voor het bewerken en analyseren van financiële gegevens en om te adviseren over automatiserings- en ICT-oplossingen.
• Je bent in staat snel inzicht te verkrijgen in de organisatie, processen en producten.
• Uitstekende communicatieve en schriftelijke vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk in Nederlands en, bij voorkeur ook, in Engels.
• Je zie de uitdaging in een dynamische en sterk veranderende omgeving.

recruiter van de vacature

Jesper Unger

recruiter van de vacature

Jesper Unger