Secretaris Ondernemingsraad

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region zuid-holland
  • opleidingsniveau mbo hbo wo
  • remoteId 9024537

Over de functie

Maandag Rotterdam zoekt een een enthousiaste, ervaren ambtelijk secretaris voor een nieuwe Ondernemingsraad. Strategisch inzicht, adviesvaardigheden, politiek sensitief en een hands on mentaliteit zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie, om de organisatorische en beleidsmatige ondersteuning van de Ondernemingsraad te kunnen invullen.

Functioneel:
De Ambtelijk Secretaris Ondernemingsraad valt hiërarchisch onder het hoofd Directie- en Bestuursondersteuning, maar wordt aangestuurd door het Dagelijks Bestuur van de OR. De Ambtelijk Secretaris heeft een rechtstreekse werkrelatie met (de leden van) de Ondernemingsraad, in het bijzonder met (de leden van) het dagelijks bestuur.

Wat zoeken wij:
Wij zoeken een enthousiaste, ervaren ambtelijk secretaris voor deze nieuwe Ondernemingsraad. Strategisch inzicht, adviesvaardigheden, politiek sensitief en een hands on mentaliteit zijn belangrijke eigenschappen voor deze functie, om de organisatorische en beleidsmatige ondersteuning van de Ondernemingsraad te kunnen invullen.

Kerntaken:
Op basis van het project Professionalisering en positionering ambtelijke ondersteuning medezeggenschap, worden de volgende twee kerntaken onderscheiden:
- Procesondersteuner: De ambtelijk secretaris schrijft, pre-adviezen, nota’s en brieven en vervult een actieve procesrol tijdens de vergaderingen en in de communicatie met de achterban;
- Adviseur van de ondernemingsraad: de ambtelijk secretaris heeft een voortrekkende rol bij het opstellen van pre-adviezen, nota’s, brieven, nieuwsberichten en geeft hij of zij adviezen over de toepassing van de wet- en regelgeving, volgt het beleid en vertaalt deze naar de consequenties voor medezeggenschap en de achterban. In deze rol is de ambtelijk secretaris nadrukkelijk de adviseur van het Dagelijks Bestuur van de Ondernemingsraad.

Naast de concerncompetentie Resultaatgerichtheid en de Clustercompetentie Klantgerichtheid, horen de volgende competenties bij deze functie:
- Analytisch vermogen
- Communiceren
- Flexibiliteit
- Samenwerken
- Overtuigingskracht

Functie eisen

- MBO werk- en denkniveau;
- Kennis van de medezeggenschap is een pré;
- Ruime ervaring als (ambtelijk) secretaris;
- Ervaring met het opstellen van beleidsnota’s op basis van uitgevoerde onderzoeken en analyses.

Wat biedt Maandag® jou?
• Vanuit een dienstverband bij Maandag® kun je diverse opdrachten vervullen. Een opdracht voor de lange termijn behoort ook tot de mogelijkheden
• Wij bieden een marktconform salaris volgens cao CAR UWO. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.
• Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden.
• Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen.
• Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter.
• Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

recruiter van de vacature

Hanne Regeer

recruiter van de vacature

Hanne Regeer