Toezichthouder Milieu

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau mbo hbo
  • remoteId 9024499

Over de functie

Ben je in staat om zelfstandig milieucontroles uit te voeren en wil jij aan de slag in regio Amsterdam? Wij zijn op zoek naar een Toezichthouder Milieu!

Als toezichthouder voer je zelfstandig inspecties uit en controleer je of horeca, basisscholen en detailhandel voldoen aan de wettelijke bepalingen (waaronder die op het gebied van de Wet milieubeheer, Bouwbesluit, Drank en Horecawet en APV). Je controleert of aan de voorschriften wordt voldaan en van deze controle maak je een constateringsrapport. Als je een overtreding hebt geconstateerd start je een handhavingstraject op. Bij alle overtredingen met uitzondering van de APV maak je een ambtelijke waarschuwingsbrief op.
Voor de overtredingen van de APV maak je een constateringsrapport op van de handhavingsjuristen zodat zij de benodigde handhaving kunnen opstarten.

Het behandelen van overlast meldingen is een belangrijk onderdeel van de functie. Deze meldingen betreffen veelal geluidsklachten van horecazaken. Hierbij blijf je objectief, rustig en respectvol zodat er geen escalatie ontstaat richting de bewoner en richting de ondernemer.
Je bent minimaal 50 % van je tijd buiten. De controles worden per fiets uitgevoerd.

Je houdt je goed op de hoogte van vakinhoudelijke ontwikkelingen. Je bent onderdeel van een team waarin dit soort onderwerpen ook worden besproken.

Functie eisen

- Erkend mbo diploma op het gebied van Handhaving of Techniek;
- Kennis van en ervaring met handhaving van de Milieu en Horeca Wetgeving;
- Enige (stage) ervaring met het zelfstandig uitvoeren van (integrale) milieucontroles bij bedrijven in milieucategorie I t/m III.

recruiter van de vacature

Mai Pham

recruiter van de vacature

Mai Pham