Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-brabant
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9024452

Over de functie

Voor verschillende gemeenten in de provincie Noord-Brabant is Maandag® Breda regelmatig op zoek naar Beleidsmedewerkers op het gebied van Ruimtelijke Ordening. Het aantal uur en de duur van de functie kunnen per opdracht verschillen. Tevens zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening die bij Maandag® in (vaste) dienst wil treden en gedetacheerd zal worden bij verschillende gemeenten in de regio.

Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening heb je een afwisselende baan. Jij bent dé specialist op gebied van Ruimtelijke Ordening binnen de gemeente en geen dag is hetzelfde. De planning van een willekeurige dag uit de werkweek van een Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening: starten met het wethoudersoverleg, vervolgens de behandeling van een principeverzoek en de middag staat in het teken van het opstellen van een notitie zienswijze voor het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van woningen in het centrum van het dorp.

Eerst het wethoudersoverleg voorbereiden. Als Beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening informeer je samen met de afdelingsmanager de wethouder over de stand van zaken bij de lopende projecten, een bestemmingsplan voor de ontwikkeling van woningbouw en de actualisatie van het bestemmingsplan voor een bedrijventerrein. Verder is er vorige week een principeverzoek binnen gekomen. Het betreft de mogelijkheid om bij een grote voormalige boerderij een bed and breakfast op te richten en een winkeltje te starten voor streekproducten. Het verzoek is al globaal getoetst aan het bestemmingsplan en het afwijkingenbeleid. Indien er maximaal 4 kamers komen moet het mogelijk zijn. Detailhandel ligt gevoeliger, maar streekeigen producten biedt misschien wel mogelijkheden. Na het overleg is er alle tijd om dieper in het principeverzoek te duiken en het advies aan het college op te stellen.

Na het rondje wandelen met de kamergenoten in de pauze staat de middag in het teken van de nota zienswijzen. Er zijn negen zienswijzen binnen gekomen. Deze moeten worden samengevat en beantwoord. Er zitten een paar eenvoudige reacties bij, maar er zitten ook wat reacties bij waarvoor wat dieper in de provinciale verordening moet worden gedoken. Snel aan de slag want de nota zienswijzen moet eind van deze week klaar zijn en voorzien van een advies naar het college zodat het bestemmingsplan ter vaststelling naar de raad kan.

Geen dag is hetzelfde bij Maandag®! Ga jij deze uitdaging graag met ons aan? Neem dan snel contact met ons op!

Functie eisen

• Minimaal een HBO opleiding, bij voorkeur richting Ruimtelijke Ordening
• Minimaal 1 jaar gemeentelijke werkervaring in een soortgelijke functie
• Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed gevoel voor bestuurlijk politieke verhoudingen
• Je hebt een zakelijke, flexibele en klantgerichte instelling en bent in staat om zowel zelfstandig als in teamverband goed te functioneren.

Wat biedt Maandag® jou?
• Vanuit een dienstverband bij Maandag® kun je diverse opdrachten vervullen. Een opdracht voor de lange termijn behoort ook tot de mogelijkheden
• Wij bieden een marktconform salaris volgens cao CAR UWO. Je wordt ingeschaald op basis van opleiding en ervaring.
• Wij vergoeden alle reiskosten op basis van €0,19 per kilometer. Een leaseauto behoort ook tot de mogelijkheden.
• Samen met de Maandag® Academy werk je aan je persoonlijke ontwikkeling en volg je diverse cursussen en trainingen.
• Gedurende je opdracht word je begeleid door je Accountmanager en Recruiter.
• Uiteraard horen pensioenregeling, vakantiedagen en vakantiegeld ook tot de voorwaarden.

Herken jij je in bovenstaand profiel? Dan ben je bij Maandag® aan het juiste adres en komen we graag met je in contact om de mogelijkheden te bespreken!

recruiter van de vacature

Jeroen Duinhouwer

recruiter van de vacature

Jeroen Duinhouwer