Medewerker Bouwen

  • Category bouw en civiel
  • Region gelderland
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9024440

Over de functie

Voor een van onze opdrachtgevers in de regio Doetinchem - Winterswijk zijn we op zoek naar een ervaren Medewerker Bouwen / Beleidsmedewerker met gemeentelijke ervaring.

Je taken
Je adviseert rondom (het proces van) bouwkundige taken en de administratief-juridische uitvoering hiervan. Voorbeelden hiervan zijn het opstellen van Wabo-/bouwbeleid en bouwverordening, en de uitvoering van de Wet Kwaliteitsborging. Ook ontwikkel je beleid en instrumenten op het gebied van bouwen. Je treedt hierbij op als adviseur van het management en bestuur. Daarnaast ondersteun je de vergunningverleners en de handhavers en coördineer je de milieu dossiers. Ook behoort het behandelen van bezwaar-/beroepsschriften, inclusief procesvertegenwoordiging, tot je taak. Je onderhoudt, als vertegenwoordiger van de gemeente, een netwerk met het bedrijfsleven, met projectgroepen en met de burger. Voor hen ben je het aanspreekpunt als het gaat om het vakgebied bouwen. Tenslotte kun je ook ingezet worden voor juridische advisering van vragen op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling.

Je profiel
Wij zoeken iemand die op een enthousiaste wijze het vakinhoudelijke aanspreekpunt kan zijn. Je weet overzicht te houden en je kunt algemene en vakgerichte informatie eenvoudig en snel vertalen naar de gevolgen voor het eigen vakgebied. Je beschikt over een sterk politiek, maatschappelijk en bestuurlijk inzicht. Je bent een teamspeler die vernieuwende oplossingen durft voor te stellen. Je kunt bruggen slaan tussen de theorie en de praktijk waarbij je gericht te werk gaat. Je kunt omgaan met weerstand. Je bent een doorpakker met uitstekende communicatieve vaardigheden. In korte tijd kunnen we een hoge mate van zelfstandigheid verwachten van jou en maak je je onze geautomatiseerde systemen snel eigen.

Functie eisen

Je beschikt over een relevante opleiding op HBO-niveau. Ervaring in het taakveld met bijbehorende wet- en regelgeving is een eis.
Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is vereist.

recruiter van de vacature

Jurgen Barentsen

recruiter van de vacature

Jurgen Barentsen