Jeugdbeschermer

  • Category zorg-zorg overig
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9024426

Over de functie

Wanneer een gezin te maken krijgt met problemen die de opvoeding van een kind of jongere kunnen verstoren kan de rechter een maatregel opleggen, bijvoorbeeld een ondertoezichtstelling of voogdij maatregel. Vervolgens word jij als jeugdbeschermer toegewezen aan dit gezin! Jij gaat in dit gezin de ontwikkelingsbedreiging van de jongere opheffen.

Als jeugdbeschermer ben jij de regiehouder die stuurt op een veilig opvoedklimaat van een kind of jongere. Je realiseert de beste zorg voor het kind samen met het gezin en benut je steunbronnen uit hun netwerk. Tevens werk je als jeugdbeschermer aan het herstellen van de gezagsrelatie van de ouders en versterk je hun mogelijkheden en vaardigheden. Je houdt toezicht op het proces en bent waakzaam als het gaat om signaleren van veiligheidsbedreigingen en signalen van kindermishandeling.

Het schrijven van rapportages valt net als het nauwgezet administreren van je werkzaamheden binnen het takenpakket. Ook draag je zorg voor het inzetten van passende (gespecialiseerde) hulp door derden. Je werkt samen met andere zorgverleners of scholen en je werkt multidisciplinair aan een integrale aanpak.

Wat biedt Maandag®?
Maandag® ontvangt regelmatig de vraag over het vervullen van deze functie en biedt daarom ook volop mogelijkheden. Ook biedt Maandag® jou een salaris conform de CAO die past bij jouw werkgebied en reiskostenvergoeding van 0,19 cent per kilometer, ongeacht de afstand. Dus wil jij zekerheid combineren met afwisseling en uitdaging? Dan zeggen we: Tot Maandag®!

Functie eisen

- Minimaal in het bezig van een HBO MWD/SPH of pedagogiek diploma.
- Ervaring als jeugdbeschermer is een pré.
- SKJ registratie of bereid tot aanvraag hiervan.
- Kennis van wet- en regelgeving met betrekking tot de jeugdbescherming
- Kennis en inzicht in de problematiek van de doelgroep

recruiter van de vacature

Nina Klunder

recruiter van de vacature

Nina Klunder