Stedenbouwkundig ontwerper

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region overijssel
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9024385

Over de functie

De gemeente heeft de komende periode een aantal grotere opgaves rondom uitbreiding en inrichting woningbouwlocaties, zowel in een woonwijk als in het centrumgebied. Transformaties van kantoren en andere inbreidingslocaties vragen inzet van de gemeente. De grotere strategische thema’s als energie, klimaat en circulariteit zien we daarbij als kans tot meervoudige waarde-creatie. Wij zoeken voor de periode van een jaar een stedenbouwkundig ontwerper (met mogelijkheid tot verlenging).

De werkzaamheden bevatten het zowel zelfstandig als samen in een (project)team aan stedenbouwkundige/landschappelijke ontwerpen, programma’s van eisen en het inpassen van ruimtelijke initiatieven. Daarbij inventariseer je ruimtelijke gegevens, maakt ontwerpen voor ruimtelijke plannen, toetst bouwplannen en denkt mee met collega’s. Je schakelt zowel op het strategische niveau als het operationele. Dit houdt in dat je denkt in patronen als stedenbouwkundige opgaves, krachtenveldanalyses, politiek speelveld, belangen afweging, etc. En tegelijkertijd werk je plannen zelf uit tot kant en klare producten. Je overziet het speelveld van het eigen vakgebied (in totaliteit/breedte), maar legt ook de dwarsverbanden naar andere beleidsterreinen en ontwikkelingen in de stad en regio. Je werkt daarin nauw samen met (juridische) planologie. Je draagt vanuit je rol als adviseur bij aan het oplossen van professioneel vakinhoudelijke vraagstukken, zodat het bestuur in staat is gefundeerde besluiten te nemen. In al deze werkzaamheden werk je samen met een senior stedenbouwkundige. Je levert integraal afgewogen ontwerpen/producten. Ze zijn eenvoudig in een technisch ontwerp om te zetten zijn en hebben tevens aandacht voor beheer en onderhoud.

Functie eisen

• Minimaal een afgeronde Hbo-opleiding, bijvoorbeeld TU Delft, Academie van Bouwkunst, Van Hall Larenstein, Saxion ruimtelijk ontwerp, et cetera.
• Ongeveer 5-10 jaar relevante werkervaring in vergelijkbare
functies (harde eis).
• Bekend met het procesmatig karakter van een gemeentelijke organisatie.
• Je kan jouw verhaal vertalen naar een ontwerp, methodisch en analytisch.
• Je kan jouw verhaal ook vertellen; op diverse podia; in diverse gremia.
• Digitaal vaardig met programma’s als Illustrator, Indesign en Autocad/Microstation.

recruiter van de vacature

Jesper Unger

recruiter van de vacature

Jesper Unger