Juridisch medewerker Wabo

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region utrecht
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9024227

Over de functie

Het veranderende klimaat, de groeiende economie en de maatschappij vragen in toenemende mate om aanpassingen aan de inrichting van de fysieke leefomgeving. Als Juridisch Medewerker Wabo voor een gemeente in de regio Utrecht zit je hier middenin. Je zal je niet alleen bewaar- beroepschriften behandelen (inclusief vertegenwoordiging van de gemeente in gerechtelijke procedures), maar je neemt ook deel aan of leidt projecten binnen het Vergunningenloket. Bovendien verwacht men dat je een bijdrage levert aan het ontwikkelen van algemeen operationeel beleid en ben je als projectmedewerker verbonden aan gebiedsontwikkelingsprojecten (vanaf de definitiefase). Als projectmedewerker ondersteun je de projectleider. Je bent zijn of haar eerste adviseur en aanspreekpunt voor de diverse vergunningprocedures. Je adviseert over de inhoud van projecten, de te volgen procedures en de planning, met het doel tot uitvoerbare omgevingsvergunningen te komen. Vanuit het perspectief van vergunningen lever je ook een bijdrage aan de op te stellen bestemmingsplannen.

Functie eisen

• Voor deze functie is het van belang dat je beschikt over een afgeronde juridische hbo-opleiding en 3 jaar gemeentelijke ervaring in een vergelijkbare functie;
• Je hebt ruime kennis van het bestuursrecht (Awb) en de Wabo;
• Inzicht in de organisatie, producten en diensten van het Vergunningenloket en het vergunningenproces;
• Daarnaast verwacht de gemeente dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, je klant- en oplossingsgericht te werk gaat en je bewust bent van je omgeving. Ook is het van belang dat je politiek-bestuurlijke sensitief bent. Een flexibele instelling wordt op prijs gesteld.

Bij Maandag bieden we je een marktconform salaris op basis van de CAR-UWO en ontvang je een km-vergoeding. Daarnaast behoort een vast dienstverband tot de mogelijkheden.

recruiter van de vacature

Steven Stokkers

recruiter van de vacature

Steven Stokkers