Kwaliteitsmedewerker Participatiewet

  • Category sociaal domein
  • Region limburg
  • opleidingsniveau hbo
  • remoteId 9024190

Over de functie

Jij weet als geen ander hoe belangrijk het is om de kwaliteit van belangrijke beslissingen te waarborgen! Ga jij het komende half jaar aan de slag als Kwaliteitsmedewerker Participatiewet?

Inkomen is een essentieel iets voor mensen. Mensen kunnen niet zonder. In de bijstand zijn ze hierbij afhankelijk van de gemeente. Een verkeerde beslissing van de gemeente kan dus vergaande gevolgen hebben.

In de functie van Kwaliteitsmedewerker bewaak je, zoals het woord al zegt, de kwaliteit van beslissingen ten aanzien van deze bijstandsaanvragen. Je toets de beslissingen van (nieuwe) medewerkers en bekijkt binnen de casuïstieken of er voldoende is afgestemd in het Sociaal Domein. Je bent daarbij bekend met het gedachtegoed van de omgekeerde toets én bent bereid deze toe te passen. Ook neem je in je rol deel aan kwaliteit- en procescontroles in KiC en sluit je aan bij bureau- en kwaliteitsoverleggen en werkgroepjes. Mocht het haalbaar zijn dan kan er bovendien gedacht worden aan procesoptimalisatie. Uiteraard ben je een vraagbaak voor de consulenten en spoor je tekortkomingen op.

Kunnen we deze verantwoordelijkheid het komende half jaar wel aan jou overlaten?

Functie eisen

Wat denken wij dat je nodig hebt om deze kwaliteit bij onze opdrachtgever te kunnen waarborgen?

- Je hebt goede kennis van Pw, IOAW/Z, Bbz én Awb
- Je kan goed overweg met: Grip op Participatiewet (handboek)
- Datzelfde geldt voor Key2Werk_Inkomen_Productie (uitkeringsadministratie)", DECOS (digitaal archief), KiC (database Stimulansz)
- Je volgt de ontwikkelingen op gebied van wet- en regelgeving en gemeentelijk beleid

recruiter van de vacature

Maud Sijstermans

recruiter van de vacature

Maud Sijstermans