Projectmanager Gebiedsontwikkeling

  • Category ruimtelijk en bestuurlijk domein
  • Region noord-holland
  • opleidingsniveau hbo wo
  • remoteId 9023897

Over de functie

Ben jij Projectmanager Gebiedsontwikkeling en wil je een bijdrage leveren aan de ambitieuze plannen van de gemeente Amsterdam? Lees dan snel verder!

De gemeente Amsterdam is bezig met de transformatie van de Noordelijke IJ- oever in het kader van de grote woningbouwopgave voor de stad. Eén van die gebieden is het Hamerkwartier. Dit gebied moet van een extensief werkgebied veranderen in een levendige woon-werkwijk.
De gemeente hanteert bij gebiedsontwikkeling zoals deze een stappenplan genaamd, het Plaberum. Daarin wordt de gebiedsontwikkeling in 4 fasen ingedeeld. Voor het Hamerkwartier wordt gezocht naar een junior projectmanager die de derde fase (Investeringsbesluit) kan gaan opstarten en als opdrachtgever voor de Milieueffectrapportage (MER) gaat optreden. Tweede onderdeel van de werkzaamheden is het opstarten van een fase 1 besluit (Principenota) voor de gebiedsontwikkeling van de Oranjewerf, ook gelegen aan de Noordelijke IJ-oever. Beide taken worden uitgevoerd onder regie van een senior projectmanager en als onderdeel van een multidisciplinair team.

Hamerkwartier:
De Pprojectmanager is verantwoordelijk voor het opstellen van een plan van aanpak voor het maken van een Investeringsnota voor het Hamerkwartier. Na vaststelling is de junior de trekker van dit planproduct en verantwoordelijk voor de uitvoering van het plan van aanpak. Hij /zij selecteert een adviesbureau die de MER gaat uitvoeren voor het Hamerkwartier en verzorgt de opdrachtverlening aan dit bureau. Hij /zij functioneert als gedelegeerd opdrachtgever namens het projectteam voor de MER en geeft leiding aan de werkgroep MER. Daarnaast is de junior projectmanager verantwoordelijk voor het voorbereiden van de besluitvorming over de Investeringsnota en MER.

Oranjewerf:
Samen met de senior projectmanager start je met planvorming voor het project Oranjewerf, te beginnen met de organisatie van een startbijeenkomst als aftrap voor het maken van een principenota. Hij/zij functioneert als gedelegeerd opdrachtgever van de principenota en is trekker van besluitvorming van de principenota.

Functie eisen

De ideale kandidaat beschikt over:
- WO werk- en denkniveau met minstens een afgeronde HBO opleiding in de richting Planologie, Sociale Geografie, Stedenbouw, Rechten of vergelijkbaar;
- Recente relevante ervaring met projectmatig werken;
- Minimaal 4 jaar recent opgedane relevante werkervaring in de sector van gebiedsontwikkeling en het fysieke domein.

Bij voorkeur heb je ook:
- Ervaring in een gebiedsontwikkelingsproject in de planvormingsfase;
- Ervaring met werken voor een G4 gemeente;
- Recent minimaal 2 jaar ervaring in de functie van (assistent) projectmanager opgedaan.


Als je voor deze opdracht in aanmerking wil komen, dan vragen wij je om een motivatiebrief te schrijven van maximaal één A4 lang. Hierin moet duidelijk naar voren komen waarom je geïnteresseerd en geschikt bent voor deze opdracht.

recruiter van de vacature

Lois Engelschman

recruiter van de vacature

Lois Engelschman